Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin.

Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim ceapa putin sa fie putin rumenita; adaugam pastaile si usturoiul tocat si lasam sa se amestece cu ceapa, adaugam apa cat sa acopere pastaiele si inca putin si lasam sa inceapa sa fiarba.

Cand fierbe, facem foc potrivit, adaugam paprica rosie dulce si putin praf de cardomon si putina sare si piper.

Intr-o tigaie incalzita bine, punem faina sa se incalzeasca si turnam smantana lichida si amestecam rantasul sa nu se prinda si, la nevoie, adaugam si putin din lichidul din sos, dupa care transferam in mancare rantasul il lasam sa dea un clocot si putem stinge focul.

Se pregateste o mamaliguta si se serveste cu pastai.

Se poate transforma aceasta mancare sa fie vegana, inlocuind untul cu margarina si smantana in smantana vegetala si iese foarte gustos.