- Lintea se alege cu grija, se spala si se pune la inmuiat in apa calduta tip de o ora si jumatate (sugestia Sandei Marin este aceea de a pune lintea verde la inmuiat in apa calduta timp de doua ore). - Se taie coaja lamaii foarte subtire, evitand partea alba care are un gust amar. - Lintea se pune la fiert in apa rece impreuna cu coaja de lamaie. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. - Lintea fiarta se scurge de apa, folosind o sita cu diametrul mare. - Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete (dupa preferinta). Se caleste ceapa in ulei pana devine transparenta. Se adauga boiaua, apoi faina in ploaie , amestecand rapid cu ajutorul unei linguri din lemn. Se adauga 50 - 75 ml apa calda si se amesteca in continuare compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga (optional) smantana si se amesteca compozitia obtinuta. Se adauga lintea fiarta pregatita anterior, foaia de dafin (rupta in cateva bucatele) si zaharul. Se condimenteaza dupa preferinta cu sare si amestec de piper alb, verde, negru. Se lasa compozitia pe foc (cum ar spune bunica mea: sa dea cateva clocote ). Se indeparteaza foaia de dafin. - Noi am servit lintea cu friptura de curcan.- Lintea se alege cu grija, se spala si se pune la inmuiat in apa calduta tip de o ora si jumatate (sugestia Sandei Marin este aceea de a pune lintea verde la inmuiat in apa calduta timp de doua ore). - Se taie coaja lamaii foarte subtire, evitand partea alba care are un gust amar. - Lintea se pune la fiert in apa rece impreuna cu coaja de lamaie. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. - Lintea fiarta se scurge de apa, folosind o sita cu diametrul mare. - Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete (dupa preferinta). Se caleste ceapa in ulei pana devine transparenta. Se adauga boiaua, apoi faina in ploaie , amestecand rapid cu ajutorul unei linguri din lemn. Se adauga 50 - 75 ml apa calda si se amesteca in continuare compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga (optional) smantana si se amesteca compozitia obtinuta. Se adauga lintea fiarta pregatita anterior, foaia de dafin (rupta in cateva bucatele) si zaharul. Se condimenteaza dupa preferinta cu sare si amestec de piper alb, verde, negru. Se lasa compozitia pe foc (cum ar spune bunica mea: sa dea cateva clocote ). Se indeparteaza foaia de dafin. - Noi am servit lintea cu friptura de curcan.