Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu putina sare.

Ceapa se toaca in fasii, la fel si sunculita si gogosarii scursi.

Rupem rozmarinul, spalam si scurgem patrunjelul si curatam usturoiul.

Punem intr-un vas adanc, tigaie sau wok, uleiul la incins si calim ceapa in el.

Adaugam si doi catei de usturoi, taiati in rondele subtiri.

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam sunculita, iar peste cateva minute, adaugam gogosarii.

Amestecam de cateva ori ingredientele, apoi adaugam sosul de la gogosari, pasta de rosii si o foaie de dafin.

Intre timp, se fierb si cartofii, ii trecem prin jet de apa rece si ii decojim.

Ii feliem si ii adaugam peste celelalte ingrediente, ii amestecam bine si ii lasam sa fiarba la foc mic, aproximativ 20 de minute, timp in care asezonam gustul mancarii cu sare, piper, cimbru.

Adaugam si o crenguta de rozmarin pe care o scoatem dupa vreo 10, maxim 15 minute, pentru ca rozmarinul este prea aromat si ar monopoliza gustul mancarii.

De asemeni, scoatem dupa 15 minute si foaia de dafin, pentru ca devine amaruie, daca se fierbe mult.

Mama nu punea rozmarin, doar cimbru, dar mie imi plac mult cartofii cu rozmarin, asa ca am adaugat.

O parte din cartofi se vor sfarama si vor ingrosa mancarea, asa ca amestecam din cand in cand ingredientele, sa nu se lipeasca.

Spre final, cam in ultimele 5-6 minute de fierbere, adaugam si doi catei de usturoi razuiti.

Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat si savuram cartofii taranesti cu gogosari in sos de rosii, alaturi de muraturi, si branzeturi.

Noua ne plac cu branza telemea, dar si cu muraturi.

Este o combinatie de dulce-acrisor de la gogosarii in sos de rosii si picant de la usturoi si piper.