Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare. Scurgeti. Separat, fierbeti tare 3 oua, curatati de coaja si taiati cubulete. Prajiti putin baconul taiat feliute, intr-o tigaie si dati deoparte. Intr-un bol, omogenizati bine smantana cu 4 oua si condimentati cu sare, piper si vegeta, dupa gust. Ungeti cu unt un vas termorezistent. Asezati in straturi succesive cartofii condimentati, dupa gust, ouale, baconul impreuna cu grasimea lasata de acesta la prajire si cascavalul ras, in aceasta ordine. Turnati deasupra amestecul cu smantana si faceti loc cu o furculita printre restul ingredientelor, sa se patrunda bine, avand grija sa aveti si deasupra un strat de smantana. Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru circa 1 ora sau pana ce deasupra prinde o crusta frumos aurita. Serviti cat sunt calzi, presarat cu patrunjel verde, dar sunt la fel de gustosi si reci.

Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare. Scurgeti. Separat, fierbeti tare 3 oua, curatati de coaja si taiati cubulete. Prajiti putin baconul taiat feliute, intr-o tigaie si dati deoparte. Intr-un bol, omogenizati bine smantana cu 4 oua si condimentati cu sare, piper si vegeta, dupa gust. Ungeti cu unt un vas termorezistent. Asezati in straturi succesive cartofii condimentati, dupa gust, ouale, baconul impreuna cu grasimea lasata de acesta la prajire si cascavalul ras, in aceasta ordine. Turnati deasupra amestecul cu smantana si faceti loc cu o furculita printre restul ingredientelor, sa se patrunda bine, avand grija sa aveti si deasupra un strat de smantana. Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru circa 1 ora sau pana ce deasupra prinde o crusta frumos aurita. Serviti cat sunt calzi, presarat cu patrunjel verde, dar sunt la fel de gustosi si reci. Pot fi serviti ca garnitura sau ca fel principal, alaturi de o salata sau muratura preferata.