Punem stafidele la inmuiat in apa rece 15min. Punem la fiert laptele cu un praf de sare si vanilia si cand clocoteste adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Cand este aproape fiert punem zaharul si continuam fierberea.

Dupa ce s-a fiert lasam sa se raceasca putin. Separam ouale si batem albusele spuma. Dupa ce s-a racorit grisul adaugam, pe rand, galbenusurile, stafidele inmuiate si scurse bine, rahatul si coaja de lamiae. La final punem albusele si amestecam usor de jos in sus. Intr-o forma/tava, unsa si tapetata cu pesmet,punem compozitia de gris si dam la cupror, la foc potrivit 40-45 min. Se lasa sa se raceasca bine apoi se portioneaza dupa preferinte. Se poate rasturna pe un platou, se orneaza cu frisca si se serveste cu sirop de fructe .

Punem stafidele la inmuiat in apa rece 15min. Punem la fiert laptele cu un praf de sare si vanilia si cand clocoteste adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Cand este aproape fiert punem zaharul si continuam fierberea.

Dupa ce s-a fiert lasam sa se raceasca putin. Separam ouale si batem albusele spuma. Dupa ce s-a racorit grisul adaugam, pe rand, galbenusurile, stafidele inmuiate si scurse bine, rahatul si coaja de lamiae. La final punem albusele si amestecam usor de jos in sus. Intr-o forma/tava, unsa si tapetata cu pesmet,punem compozitia de gris si dam la cupror, la foc potrivit 40-45 min. Se lasa sa se raceasca bine apoi se portioneaza dupa preferinte. Se poate rasturna pe un platou, se orneaza cu frisca si se serveste cu sirop de fructe . Se poate rasturna din forma pe un platou, se orneaza cu frisca si se serveste cu sirop de fructe. Este un dulce usor de preparat iar gustul este minunat !!