Detalii Briose Bicolore
Mod de preparare: - Faina proaspat cernuta se amesteca cu praful de copt. - Lamaia se spala, se rade marunt pe razatoare coaja acesteia si se stoarce sucul (indepartand eventualii samburi). - Ouale se mixeaza cu zaharul, pana la topirea acestuia din urma si obtinerea unui amestec omogen. - Se adauga uleiul treptat, avand grija ca acesta sa fie bine incorporat in amestec. Se mixeaza compozitia in continuare, pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se adauga iaurtul treptat si se mixeaza compozitia in continuare (la viteza inferioara a mixerului). - Se adauga sucul si coaja de lamaie. Se mixeaza compozitia in continuare. - Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in amestec (evitand formarea cocoloaselor). - Se adauga un praf de sare si se mixeaza compozitia in continuare. - Se imparte imaginar cantitatea de aluat in doua jumatati. Se adauga cacao uneia dintre cele doua parti si se mixeaza amestecul pana la omogenizarea compozitiei. - Se incalzeste cuptorul la 200 grade c. Se aseaza in tava hartiutele pentru briose. - Cele doua parti de aluat diferit colorate se aseaza simultan in fiecare hartiuta in parte. - Briosele se coc timp de aproximativ 25 minute, la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului. Cand sunt coapte, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. - Se servesc cu sos de ciocolata.
Mod de preparare: - Faina proaspat cernuta se amesteca cu praful de copt. - Lamaia se spala, se rade marunt pe razatoare coaja acesteia si se stoarce sucul (indepartand eventualii samburi). - Ouale se mixeaza cu zaharul, pana la topirea acestuia din urma si obtinerea unui amestec omogen. - Se adauga uleiul treptat, avand grija ca acesta sa fie bine incorporat in amestec. Se mixeaza compozitia in continuare, pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se adauga iaurtul treptat si se mixeaza compozitia in continuare (la viteza inferioara a mixerului). - Se adauga sucul si coaja de lamaie. Se mixeaza compozitia in continuare. - Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in amestec (evitand formarea cocoloaselor). - Se adauga un praf de sare si se mixeaza compozitia in continuare. - Se imparte imaginar cantitatea de aluat in doua jumatati. Se adauga cacao uneia dintre cele doua parti si se mixeaza amestecul pana la omogenizarea compozitiei. - Se incalzeste cuptorul la 200 grade c. Se aseaza in tava hartiutele pentru briose. - Cele doua parti de aluat diferit colorate se aseaza simultan in fiecare hartiuta in parte. - Briosele se coc timp de aproximativ 25 minute, la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului. Cand sunt coapte, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. - Se servesc cu sos de ciocolata. Am gasit reteta acestor briose intr-o revista autohtona (2010). Reteta este extrem de simpla. In aproximativ 35 de minute aveti pe masa briose calde, dulci si pufoase.