Apa se amesteca cu zaharul si le amestecam cu o lingura, iese un sirop. Lamailor le radem coaja fin, iar pielita alba o indepartam cu lama cutitului pana ajungem la pulpa. Taiem lamaile in cubulete si pasam la blender pana iese un piure. Piureul de lamai si coaja rasa se rastoarna peste sirop, se amesteca si se toarna intr-o forma de plastic. Forma se introduce la congelator pentru 2 ore, apoi se scoate si cu ajutorul unei furculite se zgaraie suprafata granitei. Reintroducem forma in congelator pentru o ora si reluam procedeul cu furculita sau apelam la blender.

Apa se amesteca cu zaharul si le amestecam cu o lingura, iese un sirop. Lamailor le radem coaja fin, iar pielita alba o indepartam cu lama cutitului pana ajungem la pulpa. Taiem lamaile in cubulete si pasam la blender pana iese un piure. Piureul de lamai si coaja rasa se rastoarna peste sirop, se amesteca si se toarna intr-o forma de plastic. Forma se introduce la congelator pentru 2 ore, apoi se scoate si cu ajutorul unei furculite se zgaraie suprafata granitei. Reintroducem forma in congelator pentru o ora si reluam procedeul cu furculita sau apelam la blender. Granita se serveste la pahar ornata cu frunze de menta.