Detalii Lasagna de Ciuperci si Usturoi Verde
Dragi mei, m-am tot gandit sa pun aici si eu o reteta cu poze, sincera sa fiu nu am cautat in cartea de bucate sa vad daca mai exista una asemanatoare, dar iata-ma scriind reteta! Avem nevoie de: o ceapa medie, 250-300 gr ciuperci proaspete, suc de rosii tip si pasta de tomate, o legatura usturoi verde, sare, piper, 6-8 foi de lasagna, ulei sau margarina. Pt sosul becahmel: o nuca mai mare de unt, 2 linguri de faina, 500 ml lapte, un praf de sare. Eu am avut ciuperci mari, asa ca am scos piciorusele si le-am tocat marunt, pe care le-am pus impreuna cu ceapa la calit in ulei (putei pune si margarina) apoi am adaugat palariile ciupercilor taiate mari (ca sa simtim ciuperca: d) si le-am lasat sa scada la foc portivit, amestecand dn cand in cand. Dupa ce au mai scazut, am pus usturoiul verde taita marunt, l-am lasat sa se caleasca un pic, apoi am pu sosul de rosi si pasta de tomate-cca 150 ml de sos-ketchup de casa mai grosut si o lingura cu varf de concenrtat dulce de tomate. Lasam sa scada totul. Daca folositi foi de lasagna ce trebuiesc inmuiate recomand sa lasati sa scada mai mult. Eu gasesc aici in Spania foi ce nu necesita inmuierea, deci lasa in general sosul mai apos, nu se intampla nimic. Lasam sa se raceasca un pic. Facem sosul bechamel: punem untul intr-o cratita si il incingem. Cand s-a incins aruncam faina si mestecam repede pana se prajest faina, dar cu grija, sa nu se arda. Aruncam laptele peste si mestecam incaontinuu, la oc mediu-mare, pana incepe sa se ingroase, dar cu grija, fara cocoloase. Puneti si un praf de sare, eu am pus Vegeta. o data ce e gata ingrosat ca o budinca calda, luam de pe foc si incepem sa montam in tava. Pt ca reteta e pt 4 persoane, am folosit o tava de cozonac, am mai facut in ea si e perefecta! Punem pe undul tavii o lingura plina de sos de ciuperci, dar lasam bucatiel mari in cratita. Peste asezam foile de lasagna, un strat generos de amestec, un pic de bechamel si iar foi de lasagna pana ajungem la final. Peste ultima foaie de lasagna punem din abundenta tot bechamelul. Optional, am pus un pic de bacon si niste rosii taitate felii ramase de la mic dejun. Lasam la cuptor cca 20 min. Cand e aproape gata punem cascaval ras pt gratinat si mai lasam 5 min in cuptor. E o reteta usoara, buna pt lacto-vegetarieni si daca inlocuim laptele cu lapte de soia si cascavalul cu cascaval vegetal si pt post! Eu am facut asa si e ft buna! Noi suntem cam carnivori asa ca am pus la cuptor si niste sunca ardeleneasca-bacon la gratinat asa ca. Bun, sper sa va placa! Pofta mare!Dragi mei, m-am tot gandit sa pun aici si eu o reteta cu poze, sincera sa fiu nu am cautat in cartea de bucate sa vad daca mai exista una asemanatoare, dar iata-ma scriind reteta! Avem nevoie de: o ceapa medie, 250-300 gr ciuperci proaspete, suc de rosii tip si pasta de tomate, o legatura usturoi verde, sare, piper, 6-8 foi de lasagna, ulei sau margarina. Pt sosul becahmel: o nuca mai mare de unt, 2 linguri de faina, 500 ml lapte, un praf de sare. Eu am avut ciuperci mari, asa ca am scos piciorusele si le-am tocat marunt, pe care le-am pus impreuna cu ceapa la calit in ulei (putei pune si margarina) apoi am adaugat palariile ciupercilor taiate mari (ca sa simtim ciuperca: d) si le-am lasat sa scada la foc portivit, amestecand dn cand in cand. Dupa ce au mai scazut, am pus usturoiul verde taita marunt, l-am lasat sa se caleasca un pic, apoi am pu sosul de rosi si pasta de tomate-cca 150 ml de sos-ketchup de casa mai grosut si o lingura cu varf de concenrtat dulce de tomate. Lasam sa scada totul. Daca folositi foi de lasagna ce trebuiesc inmuiate recomand sa lasati sa scada mai mult. Eu gasesc aici in Spania foi ce nu necesita inmuierea, deci lasa in general sosul mai apos, nu se intampla nimic. Lasam sa se raceasca un pic. Facem sosul bechamel: punem untul intr-o cratita si il incingem. Cand s-a incins aruncam faina si mestecam repede pana se prajest faina, dar cu grija, sa nu se arda. Aruncam laptele peste si mestecam incaontinuu, la oc mediu-mare, pana incepe sa se ingroase, dar cu grija, fara cocoloase. Puneti si un praf de sare, eu am pus Vegeta. o data ce e gata ingrosat ca o budinca calda, luam de pe foc si incepem sa montam in tava. Pt ca reteta e pt 4 persoane, am folosit o tava de cozonac, am mai facut in ea si e perefecta! Punem pe undul tavii o lingura plina de sos de ciuperci, dar lasam bucatiel mari in cratita. Peste asezam foile de lasagna, un strat generos de amestec, un pic de bechamel si iar foi de lasagna pana ajungem la final. Peste ultima foaie de lasagna punem din abundenta tot bechamelul. Optional, am pus un pic de bacon si niste rosii taitate felii ramase de la mic dejun. Lasam la cuptor cca 20 min. Cand e aproape gata punem cascaval ras pt gratinat si mai lasam 5 min in cuptor. E o reteta usoara, buna pt lacto-vegetarieni si daca inlocuim laptele cu lapte de soia si cascavalul cu cascaval vegetal si pt post! Eu am facut asa si e ft buna! Noi suntem cam carnivori asa ca am pus la cuptor si niste sunca ardeleneasca-bacon la gratinat asa ca. Bun, sper sa va placa! Pofta mare! Se poate portiona si congela in portii individuale
Etichete:
ceapa,
cascaval,
usturoi,
rosii,
bulion,
lapte,
unt,
faina,
ulei,
ciuperci,
margarina,
nuca,
retete vegetariene