Detalii Sufleu cu Migdale
Mod de preparare: - Se pune la fiert (la foc mic) intr-o cratita laptele, zaharul, zaharul vanilat, untul si un praf de sare, amestecand continuu cu ajutorul unei linguri din lemn. Cand amestecul ajunge aproape de temperatura de fierbere, se ia vasul de pe foc si se adauga faina in bloc , amestecand rapid cu o lingura din lemn, pana cand compozitia se desprinde cu usurinta de pe peretii vasului si se formeaza o minge de aluat . Aluatul pregatit se pune intr-un vas si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute la temperatura camerei. - Se pregatesc intre timp vasele pentru sufleu. Eu am folosit 8 vase pentru sufleu cu diametrul exterior de 9 cm, diametrul interior de 7, 5 cm si inaltimea 5 de cm. Vasele pentru sufleu se unteaza si se tapeteaza apoi cu zahar. - Cand compozitia pregatita s-a racit, se adauga pe rand galbenusurile (nu se adauga un alt galbenus daca cel agaugat anterior nu a fost incorporat). Pentru acest timp de lucru, se poate folosi mixerul electric cu paletele spiralate. - Se adauga migdalele fin macinate si se mixeaza compozitia timp de 20 de secunde. - Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma consistenta. - Albusurile spuma se incorporeaza in compozitia pregatita anterior. - Compozitia se pune in formele pentru sufleu pregatite astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din capacitatea acestora. - Se presara la suprafata fulgi se migdale. - Se coc in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade c, timp de 15 - 20 de minute (in carte este specificat timpul de 25 de minute insa mi s-a parut destul de mult). Eu am copt sufleurile 15 minute (lucrurile difera cu siguranta de la un cuptor la altul). - Se serveste imediat (fierbinte) - dureaza aproximativ 1 minut pana pierde din inaltime . - Optional se presara la suprafata zahar pudra inainte de servire.
Mod de preparare: - Se pune la fiert (la foc mic) intr-o cratita laptele, zaharul, zaharul vanilat, untul si un praf de sare, amestecand continuu cu ajutorul unei linguri din lemn. Cand amestecul ajunge aproape de temperatura de fierbere, se ia vasul de pe foc si se adauga faina in bloc , amestecand rapid cu o lingura din lemn, pana cand compozitia se desprinde cu usurinta de pe peretii vasului si se formeaza o minge de aluat . Aluatul pregatit se pune intr-un vas si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute la temperatura camerei. - Se pregatesc intre timp vasele pentru sufleu. Eu am folosit 8 vase pentru sufleu cu diametrul exterior de 9 cm, diametrul interior de 7, 5 cm si inaltimea 5 de cm. Vasele pentru sufleu se unteaza si se tapeteaza apoi cu zahar. - Cand compozitia pregatita s-a racit, se adauga pe rand galbenusurile (nu se adauga un alt galbenus daca cel agaugat anterior nu a fost incorporat). Pentru acest timp de lucru, se poate folosi mixerul electric cu paletele spiralate. - Se adauga migdalele fin macinate si se mixeaza compozitia timp de 20 de secunde. - Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma consistenta. - Albusurile spuma se incorporeaza in compozitia pregatita anterior. - Compozitia se pune in formele pentru sufleu pregatite astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din capacitatea acestora. - Se presara la suprafata fulgi se migdale. - Se coc in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade c, timp de 15 - 20 de minute (in carte este specificat timpul de 25 de minute insa mi s-a parut destul de mult). Eu am copt sufleurile 15 minute (lucrurile difera cu siguranta de la un cuptor la altul). - Se serveste imediat (fierbinte) - dureaza aproximativ 1 minut pana pierde din inaltime . - Optional se presara la suprafata zahar pudra inainte de servire. Reteta sufleului cu migdale am gasit-o in volumul 4 al colectiei Delicii in bucatarie - Dulciuri . Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 8 portii. Am folosit 8 vase pentru sufleu cu diametrul exterior de 9 cm, diametrul interior de 7, 5 cm si inaltimea 5 de cm.