Fierbem orezul in apa clocotita cu sare, timp de 15min.(nu trebuie fiert ca la pilaf). Il rasturnam intr-o strecuratoare, il trecem sub jet de apa rece si-l lasam la scurs. Intr-o tigaie punem uleiul si calim putin dovleceii (4-5 min), trebuie sa ramana putin mai tari. Punem sare si piper pe ei in timp ce sunt pe foc. Scurgem tonul de ulei, sau apa, daca este in suc propriu. Intr-un vas punem orezul scurs, morcovi, tonul, maslinele taiate, dovleceii caliti, maioneza, zeama de lamiae, busuioc, oregano, potrivim de sare si piper. Omogenizam bine si dam la rece pentru 30min.

Fierbem orezul in apa clocotita cu sare, timp de 15min.(nu trebuie fiert ca la pilaf). Il rasturnam intr-o strecuratoare, il trecem sub jet de apa rece si-l lasam la scurs. Intr-o tigaie punem uleiul si calim putin dovleceii (4-5 min), trebuie sa ramana putin mai tari. Punem sare si piper pe ei in timp ce sunt pe foc. Scurgem tonul de ulei, sau apa, daca este in suc propriu. Intr-un vas punem orezul scurs, morcovi, tonul, maslinele taiate, dovleceii caliti, maioneza, zeama de lamiae, busuioc, oregano, potrivim de sare si piper. Omogenizam bine si dam la rece pentru 30min.

Poate fi un fel unic de mancare, sau poate fii un aperitiv excelent.