Preancalziti cuptorul. Ungeti generos cu unt un vas termorezistent, inclusiv peretii laterali. Amestecati intr-un bol faina, zaharul, untul, sarea, scortisoara si nucsoara cu ajutorul unui cutit pana la un aspect de firimituri. Nu framantati cu mana pentru a nu topi untul si a obtine o compozitie aerata si sfaramicioasa. Dati deoparte. Curatati merele de coaja, cotor, seminte, taiati-le in felii egale, potrivit de groase si stopiti-le cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea. Asezati-le in vasul termorezistent, unele langa altele, intr-un singur strat. Presarati uniform amestecul cu faina, scuturand apoi de cateva ori vasul pentru a facilita patrunderea ingredientelor uscate printre feliile de mar. Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 50- 60 min, la foc mic sau pana cand merele sunt facute si moi, iar deasupra s-a format o crusta frumos rumenita. Serviti cat este cald, simplu sau alaturi de frisca ori in compania unei cupe cu inghetata sau crema de vanilie.

Preancalziti cuptorul. Ungeti generos cu unt un vas termorezistent, inclusiv peretii laterali. Amestecati intr-un bol faina, zaharul, untul, sarea, scortisoara si nucsoara cu ajutorul unui cutit pana la un aspect de firimituri. Nu framantati cu mana pentru a nu topi untul si a obtine o compozitie aerata si sfaramicioasa. Dati deoparte. Curatati merele de coaja, cotor, seminte, taiati-le in felii egale, potrivit de groase si stopiti-le cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea. Asezati-le in vasul termorezistent, unele langa altele, intr-un singur strat. Presarati uniform amestecul cu faina, scuturand apoi de cateva ori vasul pentru a facilita patrunderea ingredientelor uscate printre feliile de mar. Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 50- 60 min, la foc mic sau pana cand merele sunt facute si moi, iar deasupra s-a format o crusta frumos rumenita. Serviti cat este cald, simplu sau alaturi de frisca ori in compania unei cupe cu inghetata sau crema de vanilie.