Detalii Aroma de Ness cu Glazura Alba (de Post)
Ingrediente:
Blat: 3 cani faina,
1 1/2 cana zahar,
3 lingurite ness,
2 lingurite rase bicarbonat sodiu,
5 linguri cacao,
un praf sare,
esenta vanilie si rom,
2 lingurite otet,
1/2 cana ulei de masline (cred ca merge si normal) 2 cani apa,
Glazura: 330gr zahar tos,
50gr glucoza cine are,
eu nu am avut si am pus miere de albine,
70gr apa
Modul de preparare-intr-un castronel am amestecat toate ingredientele uscate, in altul ingredientele umede si apoi le-am amestecat, am tapetat o tava cu hartie de copt si la cuptor cu ea, cuptortul l-am preincalzit, am facut proba cu scobitorarea, de obicei mereu las cuptorul la moderat. (tava mea are dimensiunile 35/25). Glazura -puneti toate ingredientele intr. o olita si la fiert cu ele, acolo scria pana ajunge la 115grade, dar cum eu nu am termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote, apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade, eu am aproximat, circa 10-15 minute am lasat si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute (din alb transparent se transforma in alb mat), calda se pune peste prajitura, (si prajitura era calduta), se intareste repede, aveti grija.
Modul de preparare-intr-un castronel am amestecat toate ingredientele uscate, in altul ingredientele umede si apoi le-am amestecat, am tapetat o tava cu hartie de copt si la cuptor cu ea, cuptortul l-am preincalzit, am facut proba cu scobitorarea, de obicei mereu las cuptorul la moderat. (tava mea are dimensiunile 35/25). Glazura -puneti toate ingredientele intr. o olita si la fiert cu ele, acolo scria pana ajunge la 115grade, dar cum eu nu am termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote, apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade, eu am aproximat, circa 10-15 minute am lasat si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute (din alb transparent se transforma in alb mat), calda se pune peste prajitura, (si prajitura era calduta), se intareste repede, aveti grija.