Iata cateva informatii de pe Wikipedia:Lintea este catalogata ca aliment de grad nutritional A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi. Lintea nu contine colesterol si aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, in functie de varietatea preparata si modul de preparare.

Lintea este o planta originara din Orientul Apropiat si a fost una dintre primele plante cultivate de om pentru a fi utilizata in alimentatie, inca din Neolitic.

In prezent, lintea este utilizata extensiv la scara globala, fiind preferata de populatia asiatica si mediteraneana, precum si de catre vegetarieni.

Si cum eu sunt in Grecia...al ei genul asta de alimente se gaseste peste tot, il onsuma foarte mult..reunosc imi place si mie dar nu la fel de mult ca grecilor.

Preparare:Se pune lintea la fiert, se lasa cam 20 minute pana da in clocot de cateva ori, apoi i se schimba apa. Acest procedeu de face de inca doua ori, pentru a curata negreala care o lasa lintea la fiert.

Se pune la fiert si carnea. La ultima schimbare de apa la linte se poate folosi apa in care a fiertcarnea. Cand lintea este la fiert in ultima apa se adauga si carnea deja fiarta. Intre timp se pun la calit in putin ulei de masline ardeiul si morcovul, peste care se adauga sucul de rosii. Dupa ce au fiert cateva minute se adauga peste linte si carne. Se asezoneaza cu condimente si se mai lasa la fiert pana mai scade zeama. La sfarsit se pune patrunjel si se lasa doua trei minute pentru a se amesteca aromele.

Pofta buna!