Se incalzeste cuptorul la 300 f (150 c), se unge si se faineaza o tava rotunda de tort cu pereti detasabili. (23 cm marimea). Intr-un mixer electric pregatit cu paleta din dotare se amesteca impreuna, untul si zaharul. Se adauga galbenusurile dupa ce untul este moale si zaharul topit si se bate in continuare pana amestecul devine de culoare foarte deschisa. Se amesteca alunele in compozitia obtinuta, apoi se amesteca si ciocolata topita pe abur. Se toarna in tava pregatita din timp si se coace pentru aproximativ 40 de minute sau poate 45, Se scoate din cuptor, se lasa la racit. Se scoate inelul tavii dupa ce prajitura e complet rece, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar praf. Se pastreaza bine in frigider iar la servire se aduce inainte la temperatura camerei. se poate tine, feliata gata si la congelator, iar in momentul servirii doar se incalzeste pentru cateva secunde. Din propria experienta va spun .... am facut tortul asta si cu ciocolata de calitate foarte buna, si cu ciocolata de calitate ceva mai inferioara si cu ciocolata cu lapte ..... singura care merge bine si care da un gust demential prajiturii este ciocolata amaruie cu 70%cacao si sa fie de la firma recunoscuta. Orice alta ciocolata schimba complet gustul deosebit si fin al tortului. Acuma poate o sa ma intrebati, are e ciocolata aia asa de buna si firma asa de recunoscuta??? Cred ca fiecare stie exact ciocolata care ii place si gustul pe care il da ea in tr-o prajitura .

Se incalzeste cuptorul la 300 f (150 c), se unge si se faineaza o tava rotunda de tort cu pereti detasabili. (23 cm marimea). Intr-un mixer electric pregatit cu paleta din dotare se amesteca impreuna, untul si zaharul. Se adauga galbenusurile dupa ce untul este moale si zaharul topit si se bate in continuare pana amestecul devine de culoare foarte deschisa. Se amesteca alunele in compozitia obtinuta, apoi se amesteca si ciocolata topita pe abur. Se toarna in tava pregatita din timp si se coace pentru aproximativ 40 de minute sau poate 45, Se scoate din cuptor, se lasa la racit. Se scoate inelul tavii dupa ce prajitura e complet rece, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar praf. Se pastreaza bine in frigider iar la servire se aduce inainte la temperatura camerei. se poate tine, feliata gata si la congelator, iar in momentul servirii doar se incalzeste pentru cateva secunde. Din propria experienta va spun .... am facut tortul asta si cu ciocolata de calitate foarte buna, si cu ciocolata de calitate ceva mai inferioara si cu ciocolata cu lapte ..... singura care merge bine si care da un gust demential prajiturii este ciocolata amaruie cu 70%cacao si sa fie de la firma recunoscuta. Orice alta ciocolata schimba complet gustul deosebit si fin al tortului. Acuma poate o sa ma intrebati, are e ciocolata aia asa de buna si firma asa de recunoscuta??? Cred ca fiecare stie exact ciocolata care ii place si gustul pe care il da ea in tr-o prajitura . Nota - alunele trebuie sa fie macinate fin de tot altfel prajitura se lasa la mijloc ..... eu am macinat in food processor impreuna cu zaharul si nu a fost bine .... se vede mijlocul putin lasat ..... deci, la o macinare corecta a alunelor prajitura iese pufoasa si la fel de inalta peste tot.