Reteta am adaptat-o dupa prajitura insiropata postata de Michelle, este una dintre cele mai bune prajituri facute de mine pana acum, merita incercata, daca aveti ustensile de bucatarie sa o puteti decora frumos si mai bine, eu nu am deci nu mi-a iesit perfect decorul...

Se incalzeste cuptorul la 200 grade.

Se prepara blatul : se freaca cele 5 galbenusuri cu cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.

Albusurile se bat spuma batz.

Se adauga cele 5 linguri de faina peste galbenusuri, se amesteca bine cu o lingura de lemn, se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus, la sf se adauga si 1 lingurita de praf de copt stins in putin otet.

Se toarna aceasta compozitie in tava de cuptor tapetata pe hartie de copt, se face testul cu scobitoarea cand e gata se scoate se lasa la racit.

Siropul se prepara pe aragaz, se caramelizeaza 50 gr zahar in o lingura de apa, se aduga restul de apa, cele 2 linguri de cacao, se da un clocot se lasa sa se raceasca.

Glazura: se topeste ciocolata amaruie in cca 100 ml frisca lichida pe foc amestecandu-se.

Decor: la bain marie se topeste ciocolata amaruie, se intinde calda pe hartie de copt, se lasa sa se raceasca se decupeaza inimioarele(daca aveti forma e ideal eu am decupat cu cutitul).

Se bate frisca cu mixerul impreuna cu plicul de budinca la rece pana se intepeneste.

Blatul racit se rastoarna pe o alta hartie de copt se stropeste cu siropul de cacao.

Se taie blatul patrate, se aseza intr-o alta tava, se unge fiecare patratel de prajitura cu glazura de ciocolata, se decoreaza cu crema de frisca cu budinca si cate o inimioara de ciocolata.(daca aveti ustensile e si mai bine eu am folosit un cornet de hartie...)Se da la rece.

E super prajitura asta!