Se ia un borcan de 10 lt sau doua vase (5 lt fiecare) curate, fara urme de grasime pe ele si in care sa incapa, in mod egal, cate 5 lt de apa si sa mai ramana putin loc pentru zahar si lamai. Se pune apa in vase/borcan, se toarna zaharul si se amesteca putintel dupa care se pun florile de soc si lamaile taiate felii si stoarse bine de sucul lor (in apa). Se pune sarea de lamaie (daca nu doriti prea acru, folositi mai putina sare de lamaie). Se mai amesteca inca odata si se pune capac dar sa nu se acopere de tot supratata vasului. Se pastreaza asa intre 48 si 96 de ore sau mai exact pana apa devine galbuie si mirosul este foarte bun iar daca luam cu o lingura si gustam putin, cadem in extaz in fata finetii si bunatatii acestei bauturi. Cand consideram ca este gata, luam sticle de plastic sau de sticla si cu o palnie peste care am asezat tifon, trecem la operatia numita tras la sticle. Dupa ce am filtrat totul si am umplut sticlele, punem capacelul la fiecare si punem in camara de alimente. Se poae consuma imediat sau se poate pastra ceva mai mult in loc intunecos si rece. Sucul in sticle se aciduleaza, deci atentie, daca deschideti o sticla care a stat mai mult timp, sa nu o agitati inainte pentru ca exista riscul ca la desurubare sa tasneasac afara exact ca si sampania. Din cantitatile date va rezulta 10 lt de suc. Pofta buna si spor la treaba.

Socata reteta bunicii.

Se ia un borcan de 10 lt sau doua vase (5 lt fiecare) curate, fara urme de grasime pe ele si in care sa incapa, in mod egal, cate 5 lt de apa si sa mai ramana putin loc pentru zahar si lamai. Se pune apa in vase/borcan, se toarna zaharul si se amesteca putintel dupa care se pun florile de soc si lamaile taiate felii si stoarse bine de sucul lor (in apa). Se pune sarea de lamaie (daca nu doriti prea acru, folositi mai putina sare de lamaie). Se mai amesteca inca odata si se pune capac dar sa nu se acopere de tot supratata vasului. Se pastreaza asa intre 48 si 96 de ore sau mai exact pana apa devine galbuie si mirosul este foarte bun iar daca luam cu o lingura si gustam putin, cadem in extaz in fata finetii si bunatatii acestei bauturi. Cand consideram ca este gata, luam sticle de plastic sau de sticla si cu o palnie peste care am asezat tifon, trecem la operatia numita tras la sticle. Dupa ce am filtrat totul si am umplut sticlele, punem capacelul la fiecare si punem in camara de alimente. Se poae consuma imediat sau se poate pastra ceva mai mult in loc intunecos si rece. Sucul in sticle se aciduleaza, deci atentie, daca deschideti o sticla care a stat mai mult timp, sa nu o agitati inainte pentru ca exista riscul ca la desurubare sa tasneasac afara exact ca si sampania. Din cantitatile date va rezulta 10 lt de suc. Pofta buna si spor la treaba.