Detalii Treschi
- Se pun intr-un bol 2 oua, 100 ml apa, 1/4 lingurita cu sare, 150 g faina si se framanta aluatul. - Treptat se adauga se adauga faina (eu am adaugat in total 300 g faina) si se framanta aluatul in continuare. Cand considerati ca aluatul este potrivit il puteti aseza pe planseta de lucru. - Se intinde aluatul cu sucitorul pe o suprafata infainata in prealabil, (astfel incat sa se obtina aproximativ forma unui patrat), pana ajunge la grosimea de aproximativ 1, 5 mm. - Se pun cateva picaturi de ulei pe suprafata aluatului si se intind cu palma pe toata suprafata acestuia. - Se taie aluatul (intins in prealabil sub forma unui patrat mare) similar cu aluatul de foietaj: imaginar se impart laturile patratului de aluat in 3 parti aproximativ egale. Din aceste puncte se taie foaia de aluat (initial din partea de sus si din partea de jos a acestuia) astfel incat in portiunea din mijloc sa se poata forma inca 3 patrate cu laturi aproximativ egale cu celelalte (1/3 medie a aluatului nu trebuie taiata). Se procedeaza similar si cu celelalte doua laturi ale foii de aluat, obtinand astfel 9 patrate. - Se impatura foaia de aluat astfel incat patratele mici sa se suprapuna unele peste altele (initial cele din colturile stanga sus si dreapta jos apoi cele din dreapta sus si stanga jos iar la final cele laterale, cele asezate superior si respectiv inferior patratului de baza). - Se intinde aluatul din nou cu sucitorul pana grosimea acestuia ajunge la 1, 5 mm. - Se taie diferite forme de aluat (romburi, triunghiuri). - Se prajesc in baie de ulei incins. Initial ele coboara in baia de ulei apoi dupa cateva secunde urca la suprafata. Acesta este momentul cand cu ajutorul unei linguri trebuie adus ulei pe suprafata lor. Ele vor creste frumos iar interiorul trebuie sa fie gol . - Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana devin aurii. - Se scot din baia de ulei si se aseaza cateva clipe pe servetele absorbante pentru indepartarea excesului de ulei. - Se servesc calde (noi am servit cu branza telemea rasa marunt pe razatoare).- Se pun intr-un bol 2 oua, 100 ml apa, 1/4 lingurita cu sare, 150 g faina si se framanta aluatul. - Treptat se adauga se adauga faina (eu am adaugat in total 300 g faina) si se framanta aluatul in continuare. Cand considerati ca aluatul este potrivit il puteti aseza pe planseta de lucru. - Se intinde aluatul cu sucitorul pe o suprafata infainata in prealabil, (astfel incat sa se obtina aproximativ forma unui patrat), pana ajunge la grosimea de aproximativ 1, 5 mm. - Se pun cateva picaturi de ulei pe suprafata aluatului si se intind cu palma pe toata suprafata acestuia. - Se taie aluatul (intins in prealabil sub forma unui patrat mare) similar cu aluatul de foietaj: imaginar se impart laturile patratului de aluat in 3 parti aproximativ egale. Din aceste puncte se taie foaia de aluat (initial din partea de sus si din partea de jos a acestuia) astfel incat in portiunea din mijloc sa se poata forma inca 3 patrate cu laturi aproximativ egale cu celelalte (1/3 medie a aluatului nu trebuie taiata). Se procedeaza similar si cu celelalte doua laturi ale foii de aluat, obtinand astfel 9 patrate. - Se impatura foaia de aluat astfel incat patratele mici sa se suprapuna unele peste altele (initial cele din colturile stanga sus si dreapta jos apoi cele din dreapta sus si stanga jos iar la final cele laterale, cele asezate superior si respectiv inferior patratului de baza). - Se intinde aluatul din nou cu sucitorul pana grosimea acestuia ajunge la 1, 5 mm. - Se taie diferite forme de aluat (romburi, triunghiuri). - Se prajesc in baie de ulei incins. Initial ele coboara in baia de ulei apoi dupa cateva secunde urca la suprafata. Acesta este momentul cand cu ajutorul unei linguri trebuie adus ulei pe suprafata lor. Ele vor creste frumos iar interiorul trebuie sa fie gol . - Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana devin aurii. - Se scot din baia de ulei si se aseaza cateva clipe pe servetele absorbante pentru indepartarea excesului de ulei. - Se servesc calde (noi am servit cu branza telemea rasa marunt pe razatoare).