Detalii Ciorba de Salata Verde / Laptuca Romana
Spalam foarte bine laptuca si o taiem fin (nu mai groasa de 1 cm) . Punem intr-o oala uleiul si ceapa verde tocata marunt si adaugam laptuca, lasam putin sa transpire si sa se inmoaie si adaugam apa. Lasam la fiert 30 minute. Amestecam oul cu iaurtul si il varsam in ciorba, amestecam si stingem focul. Separat intr-o tigaie fara grasime punem la prajit in grasimea lor feliile de bacon pina devin crocante. Le scoatem pe hirtie absorbanta. Servim ciorba cu bucatile de bacon deasupra. Se poate servi chiar si rece sau la temperatura camerei.
Spalam foarte bine laptuca si o taiem fin (nu mai groasa de 1 cm) . Punem intr-o oala uleiul si ceapa verde tocata marunt si adaugam laptuca, lasam putin sa transpire si sa se inmoaie si adaugam apa. Lasam la fiert 30 minute. Amestecam oul cu iaurtul si il varsam in ciorba, amestecam si stingem focul. Separat intr-o tigaie fara grasime punem la prajit in grasimea lor feliile de bacon pina devin crocante. Le scoatem pe hirtie absorbanta. Servim ciorba cu bucatile de bacon deasupra. Se poate servi chiar si rece sau la temperatura camerei. Puteti adauga si marar proaspat tocat - optional, eu nu am avut decit uscat si am preferat sa nu pun. Cine vrea poate sa adauge si putin otet. * laptuca romana este o salta verde lunguiata, in engleza romaine lettuce, usor crocanta. Evident puteti folosi orice fel de salata va place.