Detalii Floare de Somon Fumee cu Sos de Grepfrut
Dragii mei, iata si reteta mea pt concursul acestei luni: floare de somon fumee cu sos de grepfrut! Pentru o presoana avem nevoie de: 3-4 felii de somon afumat/fumee (in tara gasiti in Lidl sigur!), un grepfrut, 2-3 felii rosii, 2-3 felii castravete, ft putina ceapa, salata verde-ce aveti: rucula, laptuca etc, cat luati in degete marar uscat sau proaspat daca aveti, ulei de masline, putin otet, sare, piper si cel mai important: un cerc de montat de aluminiu! Ca sa incepem cu inceputul eu duminica am fost la un fel de catering privat si ca de obicei pe unde merg imi uit ustensilele, asa ca in loc de acel super-duper cerc de inox am improvizat cu o folie de aluminiu ce am impaturit-o in 4 si am rulat-o asa la mana, i-am tras niste capse si gata cercul meu! Asa ... Cel mai important e sa scaotem feliile de grepfrut fara acea pielita amara, sane ramana numai pulpa. Taiem 2 capace la grepfrut asa cum vedeti in poza, punem pe tocator siincepem sa decupam gen sculptura coaja groasa a citricului. Nu va fie teama ca nu o sa mai raman, important e ca prin acea miscare semicerc in jurul lui sa scoatem toata coaja, chiar si pielita amaruie. Dupa ce am terminat de curatat coaja, luati fructul in mana si cu cealalta seapati feliile de pielita ce separa pulpa. Cand terminati trbuie sa va ramana felii zemoase, fara pielita, iar pieletele toate unite sa fie ca o stea cu 10 colturi. Puneti 4. -5 felii intr-un bol daca faceti pt o persoana, salatele, rosia si castravetele felii, si rezervati. Sosul/dressingul pt salata il faceti asa: rozeta rama de la gref o staorceti intr-un bol mic, va ies cam 2 linguri de suc, puneti o lingura de ulei, o lingurita de otet de mere sau vin alb -nu folositi otet balsamic!!! - mararul uscat sau proaspat maruntit, ceapa mica-mica mica, sare, piper si bateti cu un tel micut, eu am folosit un mixer mic pt scos spuma de lapte rece:) si a iesit un pic cremos: d Acum, ca aveti totul gata, luati cercul, il puneti pe farurai finala, umpleti cu amestecul de salate si rosie etc iar jur imprejurul cercului imbracti cu feliiele de somon. Daca e cercul inalt si ingust se pot face mult mai usor formele de floare si pestele sata, cu conditia sa fie felii fine, nu groase :d. Imediat ce ati terminat, adaugati dressingul in mijloc peste salata si scaoteti cercul. Se serveste cu paine prajita sau normala. Cum e vara si e cald un vin alb sec sau un pahar de sampanie: wink: /vin spumos pot acompania la el de bine. e un aperitiv ideal pt o cina sau poate fi un brunch perfect pt o duminica cu prieteniii :wink: :wink: super spor va doresc!Dragii mei, iata si reteta mea pt concursul acestei luni: floare de somon fumee cu sos de grepfrut! Pentru o presoana avem nevoie de: 3-4 felii de somon afumat/fumee (in tara gasiti in Lidl sigur!), un grepfrut, 2-3 felii rosii, 2-3 felii castravete, ft putina ceapa, salata verde-ce aveti: rucula, laptuca etc, cat luati in degete marar uscat sau proaspat daca aveti, ulei de masline, putin otet, sare, piper si cel mai important: un cerc de montat de aluminiu! Ca sa incepem cu inceputul eu duminica am fost la un fel de catering privat si ca de obicei pe unde merg imi uit ustensilele, asa ca in loc de acel super-duper cerc de inox am improvizat cu o folie de aluminiu ce am impaturit-o in 4 si am rulat-o asa la mana, i-am tras niste capse si gata cercul meu! Asa ... Cel mai important e sa scaotem feliile de grepfrut fara acea pielita amara, sane ramana numai pulpa. Taiem 2 capace la grepfrut asa cum vedeti in poza, punem pe tocator siincepem sa decupam gen sculptura coaja groasa a citricului. Nu va fie teama ca nu o sa mai raman, important e ca prin acea miscare semicerc in jurul lui sa scoatem toata coaja, chiar si pielita amaruie. Dupa ce am terminat de curatat coaja, luati fructul in mana si cu cealalta seapati feliile de pielita ce separa pulpa. Cand terminati trbuie sa va ramana felii zemoase, fara pielita, iar pieletele toate unite sa fie ca o stea cu 10 colturi. Puneti 4. -5 felii intr-un bol daca faceti pt o persoana, salatele, rosia si castravetele felii, si rezervati. Sosul/dressingul pt salata il faceti asa: rozeta rama de la gref o staorceti intr-un bol mic, va ies cam 2 linguri de suc, puneti o lingura de ulei, o lingurita de otet de mere sau vin alb -nu folositi otet balsamic!!! - mararul uscat sau proaspat maruntit, ceapa mica-mica mica, sare, piper si bateti cu un tel micut, eu am folosit un mixer mic pt scos spuma de lapte rece:) si a iesit un pic cremos: d Acum, ca aveti totul gata, luati cercul, il puneti pe farurai finala, umpleti cu amestecul de salate si rosie etc iar jur imprejurul cercului imbracti cu feliiele de somon. Daca e cercul inalt si ingust se pot face mult mai usor formele de floare si pestele sata, cu conditia sa fie felii fine, nu groase :d. Imediat ce ati terminat, adaugati dressingul in mijloc peste salata si scaoteti cercul. Se serveste cu paine prajita sau normala. Cum e vara si e cald un vin alb sec sau un pahar de sampanie: wink: /vin spumos pot acompania la el de bine. e un aperitiv ideal pt o cina sau poate fi un brunch perfect pt o duminica cu prieteniii :wink: :wink: super spor va doresc!