Dupa o reteta de Nicolae OlexiucE de preferat sa punem cat mai multe oase: aripi, gheare, cosul pieptului, plus pieptul, care mai apoi il vom taia si adauga in piftie.

Carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert pana este gata sa dea in fiert si se ridica spuma. Se scoate carnea se spala din nou cu apa rece. Se umple oala din nou cu apa rece, in cantitate dubla fata de carne, se adauga ceapa, morcov, telina si se pune din nou la fiert.

Cand este gata se scoate carnea si zema se limpezeste cu albus de ou ( 3 lbusuri la 2,5 kg de carne). pentru a limpezi zeama se bat albusurile de cateva ori cu telul, adaugand o cantitate egala de apa rece. Se toarna cate putina zeama calduta in care a fiert carnea, amestecand mereu pana se termina toata cantitatea de zeama.

Se pune din nou la fiert, la foc mic, sa nu se prinda de fund, pana cand albusul se strange si zeama ramane limpede. La sfarsit se strecoara prin tifon.

Usturoiul se piseaza, se adauga in zeama calduta, se lasa putin, apoi se strecoara din nou.

Pieptul se taie/rupe fasii subtiri si se pune in boluri. Se decoreaza cu felii de morcov fiert. Se toarna deasupra zeama strecurata si se lasa sa se inchege la rece.

Deoarece zeama de pasare cu este suficient de gelatinoasa se adauga in timpul fiertului 50 g gelatina la 1 kg de zeama sau cat mai multe oase de pasare (eu n-am pus gelatina si a iesit inchegata bine)