carnea de vacuta e foarte gustoasa cu orez .spalati carnea de vacuta,o taiati cuburi nu foarte mari si o puneti la fiert cu apa cu sare . cand este fiarta o strecurati fara sa aruncati supa rezultata . curatati, spalati si taiati marunt cepele, le caliti intr-o cratita mare teflonata. adaugati orezul spalat si scurs de apa si prajiti amestecand din cand in cand pana orezul si ceapa devin sticloase . adaugati carnea, mazarea cu orez si puneti supa rezultata de la fiertul carnii. daca e necesar mai completati cu apa [ in total ar trebui sa puneti cam 1.2 l ]. amestecati usor si puneti un capac sa fiarba la foc mic sub aburi . inainte de sfarsitul fierberii cu ajutorul unei furculite rasfirati usor orezul, va fi mai pufos. la sfarsit asezonati cu patrunjel verde si piper .carnea de vacuta merge totdeauna bine cu morcovi . prajiti mai intai orezul pana devine sticlos astfel nu se valipi iar bobul se va infoia frumos.