Detalii Rulada de Piept de Pui cu Ficatei de Pasare
Sper ca v-ati dat seama ca imi plac mult de tot ruladele de carne de orice fel pt ca se pot manca reci sau calde, aperitv sau fel principal. Iata ce am facut cand am avut doi invitati la cina foarte speciali: eu si dragul de Silvius: p: p! O jumatate de piept de pui am taiat-o usor ca sa iasa o foaie subtire de carne peste care am macinat un amestec de mirodenii orientale din belsug-cimbru, coriandru, piper, rozmarin, curcuma, sare si lamaita- am rulat-o din nou si am lasat-o in frigider pt 24-36 de ore, sa se patrunda cu toate aromele si sa se rupa textura carnii. Am cumparat doar o mana de ficatei de pasare, fara pipote si inimi, cam 150-200 gr. Am tocat o jumatate de ceapa rosie si aveam prin frigider vreo 3-4 flori de conopida fierte ce nu incapusera n tava cand am facut conopida gratinata la cuptor-alta reteta de pe la Sugag: d -buchetele ce le-am tocat mai marisoare. Ficateii se toaca bucatele mai mici mai mari sau se pot taita cu lingura de lemn in tigaie dupa cum preferati pana sa se intareasca. Am pus tigaia la incins cu grasime de ... gasca si am pus ficateii si ceapa la foc potrivit ca sa se faca bine fara sa se arda. Deasemeni am pus ceva praz, cam jumatate de parte alba, ca era si ea prin frigider sotata tot cu grasime de gasca. Cand tot amestecul este aproape facut am turnat cam un pahar de vin alb si am lasat sa scada pana la jumate, bineinteles ca am mai macinat un pic din amestecul de mirodenii peste in momentul in care am pus vinul. Cand a scazut, se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand s-a racit se pune amestecul peste foaia de piept de pui si se ruleaza usor sa nu iasa sau sa nu se rupa carne si se leaga cu o sfoara sau se pune o retea speciala pt asta. Se pune in tava si se lasa in cuptorul incins intai doar cu focul de jos, am pus si un pic de vin si grasime de gasca pe deasupra ca sa se glazureze frumos iar cand e aproape gata se pune si focul de sus si se ia cu lingura din sosul din tava si se pune deasupra pana cand capata o crusta frumosa. Ca si garnitura ... nelipsitele ciuperci! De data sata imbatate: 300 gr ciuperci, taitate sferturi sau jumatati, se pun intr-o tigaie cu o lingura de unt, se soteaza pana cand scade un pic apa din ele si se imbata cu un pahar generos de vin alb. Flambati si lasati sa scada un pic vinul, peste care puneti aproape de final cam 50 ml smantana. Serviti imediat cu doua-3 felii de rulada alaturi si o salata verde un pic mai acra. Pofta buna!Sper ca v-ati dat seama ca imi plac mult de tot ruladele de carne de orice fel pt ca se pot manca reci sau calde, aperitv sau fel principal. Iata ce am facut cand am avut doi invitati la cina foarte speciali: eu si dragul de Silvius: p: p! O jumatate de piept de pui am taiat-o usor ca sa iasa o foaie subtire de carne peste care am macinat un amestec de mirodenii orientale din belsug-cimbru, coriandru, piper, rozmarin, curcuma, sare si lamaita- am rulat-o din nou si am lasat-o in frigider pt 24-36 de ore, sa se patrunda cu toate aromele si sa se rupa textura carnii. Am cumparat doar o mana de ficatei de pasare, fara pipote si inimi, cam 150-200 gr. Am tocat o jumatate de ceapa rosie si aveam prin frigider vreo 3-4 flori de conopida fierte ce nu incapusera n tava cand am facut conopida gratinata la cuptor-alta reteta de pe la Sugag: d -buchetele ce le-am tocat mai marisoare. Ficateii se toaca bucatele mai mici mai mari sau se pot taita cu lingura de lemn in tigaie dupa cum preferati pana sa se intareasca. Am pus tigaia la incins cu grasime de ... gasca si am pus ficateii si ceapa la foc potrivit ca sa se faca bine fara sa se arda. Deasemeni am pus ceva praz, cam jumatate de parte alba, ca era si ea prin frigider sotata tot cu grasime de gasca. Cand tot amestecul este aproape facut am turnat cam un pahar de vin alb si am lasat sa scada pana la jumate, bineinteles ca am mai macinat un pic din amestecul de mirodenii peste in momentul in care am pus vinul. Cand a scazut, se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand s-a racit se pune amestecul peste foaia de piept de pui si se ruleaza usor sa nu iasa sau sa nu se rupa carne si se leaga cu o sfoara sau se pune o retea speciala pt asta. Se pune in tava si se lasa in cuptorul incins intai doar cu focul de jos, am pus si un pic de vin si grasime de gasca pe deasupra ca sa se glazureze frumos iar cand e aproape gata se pune si focul de sus si se ia cu lingura din sosul din tava si se pune deasupra pana cand capata o crusta frumosa. Ca si garnitura ... nelipsitele ciuperci! De data sata imbatate: 300 gr ciuperci, taitate sferturi sau jumatati, se pun intr-o tigaie cu o lingura de unt, se soteaza pana cand scade un pic apa din ele si se imbata cu un pahar generos de vin alb. Flambati si lasati sa scada un pic vinul, peste care puneti aproape de final cam 50 ml smantana. Serviti imediat cu doua-3 felii de rulada alaturi si o salata verde un pic mai acra. Pofta buna! Se poate servi si cu piure de cartofi sau orez alb, in acest caz puteit face un sos redus din jumatate din amestecul din tava, mai adaugati u pic de vin si o ceapa mare taitata sferturi. Ceapa o caliti usor intr-o nuca de unt, adaugati sosul din tava si vinul si lasati sa fiarba pana se reduce la jumatete. Ceapa o scoateti si o aruncati, eventual daca doriti sosul mai gros puneti o lingurita de faina sau amidon stins in vin.
Etichete:
ceapa,
pui,
carne,
rosii,
unt,
smantana,
conopida,
ciuperci,
vin,
rulada,
retete fara gluten