- Pestele se decongeleaza la temperatura camerei, se spala si se aseaza pe prosoape absorbante de bucatarie pentru indepartarea excesului de apa. - Intr-o tigaie cu diametru mare se pune laptele, frunzele de dafin si fileurile de cod. Se lasa tigaia la foc mic pana laptele incepe sa fiarba. Se fierbe pestele la foc minim timp de aproximativ 1 minut. - Se incalzeste cuptorul la 180 grade c. - Se scot cu grija fileurile de peste si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se condimenteaza dupa preferinta cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia. Se pune la suprafata fileurilor de cod, zeama de lamaie dupa preferinta. - Tava cu fileurile de peste astfel pregatite se pune in cuptor pentru aproximativ 10 - 15 minute (in functie de grosimea fileurilor folosite). - Intre timp se fierbe orezul si se prepara sosul. Se fierbe orezul in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj (aproximativ 16 minute). - Ceapa se spala si se taie marunt. Usturoiul se spala si se taie marunt. Ceapa si usturoiul se calesc timp de 2 - 4 minute intr-o tigaie cu putin ulei din floarea soarelui. Ceapa si usturoiul se stropesc cu zeama a jumatate de lamaie proaspat stoarsa si se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinta. - Platourile / farfuriile se decoreaza dupa preferinta.- Pestele se decongeleaza la temperatura camerei, se spala si se aseaza pe prosoape absorbante de bucatarie pentru indepartarea excesului de apa. - Intr-o tigaie cu diametru mare se pune laptele, frunzele de dafin si fileurile de cod. Se lasa tigaia la foc mic pana laptele incepe sa fiarba. Se fierbe pestele la foc minim timp de aproximativ 1 minut. - Se incalzeste cuptorul la 180 grade c. - Se scot cu grija fileurile de peste si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se condimenteaza dupa preferinta cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia. Se pune la suprafata fileurilor de cod, zeama de lamaie dupa preferinta. - Tava cu fileurile de peste astfel pregatite se pune in cuptor pentru aproximativ 10 - 15 minute (in functie de grosimea fileurilor folosite). - Intre timp se fierbe orezul si se prepara sosul. Se fierbe orezul in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj (aproximativ 16 minute). - Ceapa se spala si se taie marunt. Usturoiul se spala si se taie marunt. Ceapa si usturoiul se calesc timp de 2 - 4 minute intr-o tigaie cu putin ulei din floarea soarelui. Ceapa si usturoiul se stropesc cu zeama a jumatate de lamaie proaspat stoarsa si se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinta. - Platourile / farfuriile se decoreaza dupa preferinta. Sursa reteta: Colectia Bucatarul tau (am modificat putin cantitatile si am folosit in locul unei legaturi de ceapa verde, 3/4 ceapa alba de marime medie).