Umplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita impreuna cu orezul..dupa vreo 10 minute am adaugat bulionul si condimentele..le-am mai inabusit inca vreo 10 minute adaugand apa cand era nevoie..

Inainte de a incepe sa umplu curcanul in partea dinspre gat am pus o jumatate de mar,drept capacel pt umlutura la fel am procedat si la codita:) curcanului dupa ce l-am umplut..l-am cusut(greu procedeul asta:) )...i-am intepenit bine bine piciorusele si l-am pus in tava de yena cu pietul in jos..l-am sarat,piperat si l-am uns cu unt si am mai adaugat si putin ulei ca mi s-a parut ca nu e ff bine uns.....in tava am adaugat si o cana cu apa dar apoi mi-am dat seama ca nu era nevoie pentru ca si-a lasat curcanul suficienta..am acoperit tava cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor circa 2 ore dupa care am indepartat folia si l-am mai lasat inca o ora ca sa se rumeneasca bine bine..din cand in cand luand apa din tava ungand curcanul... Inainte cu o jumatate de ora am adaugat in tava felii de cartofi (inconjurand curcanul cu cartofi),peste care am adaugat condimente pentru cartofi.am servit cu salata de sfecla rosie...