Separam albusele de galbenuse.

Se bat albusele spuma tare cu sarea, se adauga treptat zaharul si se bate incontinuarepana se intareste beseaua. Se pun galbenusele unul cate unul,faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt, amestecand compozitia de jos in sus.

Se coace blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, in forma tapetata cu hartie de copt.

Se dizolva praful de budinca in lapte si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa amestecand continuu.

Se lasa crema obtinuta la racit. Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga lingura cu lingura crema cu lapte racita, nuca si esenta de rom.

Pe foc se prepara un sirop din zahar, apa, si cafea concentrata.

Se taie blatul dupa ce s-a racit in doua foi orizontale si se insiropeaza separat.se intinde 1/2 din crema pe unul dintre blaturi si se suprapune celalalt blat.

Se imbraca tortul cu crema ramasa si se decoreaza.