by dicarmencitta1957Pregatim carnea pentru chiftelute,amestecand compozitia cu:piper rosu macinat proaspat,vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),coriandru macinat,ghimbir macinat,nucsoara macinata,scortisoara macinata,chimen macinat,boia dulce praf,1 legatura de marar verde tocat marunt,1 legatura de patrunjel verde tocat marunt,1 ceapa taiata foarte marunt 2 catei de usturoi dati prin presa de usturoi.

Din toate aceste condimente,fiecare pune cat doreste,eu am pus un pic mai putin de jumatate de lingurita din fiecare condiment.

Dupa ce am pregatit carnea modelam chiftelutele in ce forma dorim.

Eu le-am facut lunguiete exact ca in reteta care am luat-o de pe Gusto.ro . Separat se fierb cei 4 cartofi in coaja,dupa care ii curatam si ii taiem in jumatati.

Punem intr-o tava de yena un rand de chiftelute,un rand de cartofi fierti jumatati si apoi inca un rand de chiftelute.

Peste toate acestea,turnam 1 cutie de rosii in suc de rosii si 4 linguri de pasta de tomate,pe care in prealabil le-am incalzit intr-o craticioara mai mica.

Punem toata aceasta compozitie peste chiftelute in tava si bagam tava la cuptor pentru 40 de minute.

Dupa 20 de minute scoatem tava si intoarcem chiftelutele si pe partea cealalta.

Aceste chiftelute pot fi servite cu orez simplu fiert,sau cu orez cu taitei si muraturi asortate.

Noi le-am servit doar cu cartofi fierti,a fost suficient.

Pentru ca am avut mai multa carne,am facut o tava cu rosii tocate si suc de rosii,iar in cealalta tava am pus un sos din amestec de mujdei cu sos de rosii tocate.

Mie mi-au placute si cele cu sos rosu,cat si cele cu sos alb.

Ambele au fost delicioase,pot spune doua feluri de chiftelute arabesti speciale.

Pofta buna !!!