- Intr-un bol se mixeaza branza ricotta, zaharul pudra, aproximativ 5 g cacao (dupa preferinta, aceasta cantitate se poate suplimenta), cateva picaturi esenta de vanilie. - Se adauga ciocolata si se amesteca toate ingredientele. - Portocala se spala si se taie cateva bucatele de coaja care se maruntesc. Acestea se incorporeaza in amestecul cu branza ricotta pregatit anterior. - Se stoarce sucul unei jumatati de portocala si se indeparteaza samburii. - Perele se spala, se decojesc si se taie fiecare in doua jumatati. Se indeparteaza cu grija mijlocul fiecarei jumatati in parte. - Perele astfel pregatite se stropesc cu suc de portocale. - Se umple mijlocul fiecarei jumatati de para cu o parte din compozitia pregatita. - Se adauga la suprafata migdale maruntite.- Intr-un bol se mixeaza branza ricotta, zaharul pudra, aproximativ 5 g cacao (dupa preferinta, aceasta cantitate se poate suplimenta), cateva picaturi esenta de vanilie. - Se adauga ciocolata si se amesteca toate ingredientele. - Portocala se spala si se taie cateva bucatele de coaja care se maruntesc. Acestea se incorporeaza in amestecul cu branza ricotta pregatit anterior. - Se stoarce sucul unei jumatati de portocala si se indeparteaza samburii. - Perele se spala, se decojesc si se taie fiecare in doua jumatati. Se indeparteaza cu grija mijlocul fiecarei jumatati in parte. - Perele astfel pregatite se stropesc cu suc de portocale. - Se umple mijlocul fiecarei jumatati de para cu o parte din compozitia pregatita. - Se adauga la suprafata migdale maruntite. Reteta apartine cartii Easy Dinners - Healthy Recipes - Chocolate Ricotta Filled Pears .