Coaceti ardeii, presarati-i cu sare si lasati-i intr-un vas acoperit circa 1 ora. Curatati de pielita si puneti la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, faceti un mujdei frecand usturoiul cu putina sare, ingloband pe rand uleiul si putina apa pana devine o pasta cremoasa. Adaugati zeama de lamaie, dupa gust, smantana si nucile. Puneti ardeii scursi, cu varfurile in jos, intr-o salatiera si turnati deasupra sosul de usturoi. Dati la frigider pentru cel putin 30 min. Serviti simplu sau langa preparate de carne.

Coaceti ardeii, presarati-i cu sare si lasati-i intr-un vas acoperit circa 1 ora. Curatati de pielita si puneti la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, faceti un mujdei frecand usturoiul cu putina sare, ingloband pe rand uleiul si putina apa pana devine o pasta cremoasa. Adaugati zeama de lamaie, dupa gust, smantana si nucile. Puneti ardeii scursi, cu varfurile in jos, intr-o salatiera si turnati deasupra sosul de usturoi. Dati la frigider pentru cel putin 30 min. Serviti simplu sau langa preparate de carne.