Intr-un robot de bucatarie, puneti toate ingredientele cu care se prepara aluatul. Untul trebuie sa fie destul de moale la temperatura camerei. Eu am pus putin mai multa cacao. Amestecati la viteza medie si cand aluatul se restrange ... devine ca o minge, este gata. Trebuie sa fie compact, omogen. Se poate face si fara robotul de bucatarie .... asa cum am facut eu. Intindeti o foaie cu aluatul, captusiti cu ea o tava rotunda cu diam. De 24-26 cm. avand grije sa fie aluat si pe margine in sus cam 2 cm. Tava sa aiba hartie de cuptor. Amestecati ricotta cu oul, zaharul, aroma de vanilie si smochinele taiate in bucatele (cu coaja cu tot) . Turnati umplutura in tava. Deasupra puteti decora (facultativ) cu cateva smochine.. eu am pus doar in centru cateva felii. Coaceti tarta in cuptorul incalzit, la temp. 180 c (cuptor gaz), circa 40-45 minute. Dupa ce este gata, lasati tarta sa se raceasca bine. Presarati eventual cu zahar pudra si serviti.

Intr-un robot de bucatarie, puneti toate ingredientele cu care se prepara aluatul. Untul trebuie sa fie destul de moale la temperatura camerei. Eu am pus putin mai multa cacao. Amestecati la viteza medie si cand aluatul se restrange ... devine ca o minge, este gata. Trebuie sa fie compact, omogen. Se poate face si fara robotul de bucatarie .... asa cum am facut eu. Intindeti o foaie cu aluatul, captusiti cu ea o tava rotunda cu diam. De 24-26 cm. avand grije sa fie aluat si pe margine in sus cam 2 cm. Tava sa aiba hartie de cuptor. Amestecati ricotta cu oul, zaharul, aroma de vanilie si smochinele taiate in bucatele (cu coaja cu tot) . Turnati umplutura in tava. Deasupra puteti decora (facultativ) cu cateva smochine.. eu am pus doar in centru cateva felii. Coaceti tarta in cuptorul incalzit, la temp. 180 c (cuptor gaz), circa 40-45 minute. Dupa ce este gata, lasati tarta sa se raceasca bine. Presarati eventual cu zahar pudra si serviti. Reteta este luata de pe un blog italian. Data viitoare voi pune mai putin unt.. dupa mine este suficient si 100gr.