Placinta americana cu mere.

PS. multam Ramo pt ajutor si poze :)O mai repetam...si data viitoare o facem si mai dulce :)))Se face aluatul din faina, unt topit,zahar, apa,ou si se pune la frigider 30 min in folie de plastic.

Merele de decojesc si se taie felii subtiri,peste care se pune zaharul,zeama de lamaie, scortisoara si nucsoara.

Aluatul de imparte in 2 parti egale care se intind cu sucitorul de marimea formei de copt.

Se tapeteaza forma de copt (preferabil rotunda si medie) cu unt/ulei si faina. Se aseaza 1 parte de aluat pe fund, se pun merele,50 g unt taiat cubulete, apoi caramelul si se acopera cu a 2-a parte de aluat. Se fac mici gauri cu furculita deasupra.

Se acopera cu o foaie de aluminiu.

EXTRA : Caramelul : zaharul se pune intr-o craticioara,apoi se adauga apa si se amesteca pana capata consistenta caramelului.

Se preincalzeste cuptorul, apoi se intorduce prajitura la copt pentru 45 -55 min.

In ultimele 15 min se indeparteaza foaia de aluminiu pentru ca prajitura sa formeze crusta.

Se serveste cu inghetata de vanilie, frisca, etc.

Caramelul se pregateste dupa ce am asezat 1 parte de aluat in forma si dupa ce am pus merele ( ca sa nu se intareasca pana asamblam).