- Ciupercile se taie bucati mari. - Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele. - Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. - Uleiul se pune intr-o tigaie cu diametru mare. Cand uleiul este fierbinte se adauga untul. - Se adauga ciupercile si se prajesc usor timp de 5 minute, amestecand continuu cu o lingura din lemn. - Se adauga ceapa si usturoiul pregatite anterior. Se lasa la foc moderat timp de aproximativ 5 minute, amestecand continuu. - Se adauga 125 ml din smantana pentru gatit pregatita si apoi vinul, amestecand usor. Se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte. - Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3 minute si se completeaza cu smantana ramasa. - Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se adauga amestecului pregatit. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 minut. - Se serveste cu toast de paine integrala.- Ciupercile se taie bucati mari. - Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele. - Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. - Uleiul se pune intr-o tigaie cu diametru mare. Cand uleiul este fierbinte se adauga untul. - Se adauga ciupercile si se prajesc usor timp de 5 minute, amestecand continuu cu o lingura din lemn. - Se adauga ceapa si usturoiul pregatite anterior. Se lasa la foc moderat timp de aproximativ 5 minute, amestecand continuu. - Se adauga 125 ml din smantana pentru gatit pregatita si apoi vinul, amestecand usor. Se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte. - Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3 minute si se completeaza cu smantana ramasa. - Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se adauga amestecului pregatit. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 minut. - Se serveste cu toast de paine integrala. - Ingredientele sunt necesare pentru 4 portii. - Untul aromat poate fi preparat in casa. Reteta o puteti gasi in cartea de bucate rc (este o reteta postata de pupi la categoria aperitive - Unt de casa / Unt cu rozmarin).