Se amesteca intr-o craticioara apa cu zaharul si cu nuca macinata si se lasa la foc mic cit sa se topeasca zaharul si sa se formeze putin sirop (nu trebuie sfaceti siropul prea legat). Cind este gata tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca putin (la temperatura camerei). In acest timp separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Adaugam in aceasta crema galbenusurile unul cite unul si mixam cu mixerul in acest timp ca sa se incorporeze cit mai bine. Adaugam cu o lingura albusurile batute spuma amestecind clasic de sus in jos. Ungem forma de tort cu putin unt si udam hirtia de copt sub jet de apa apoi o stoarcem foarte bine in pumn, o intindem bine de tot pe un stergar de bucatarie uscat si mai ales curat si o ungem si pe ea pe o parte (cea care va fi in contact cu compozitia prajiturii) cu putin unt. Nu puneti unt cu nemiluita, se unge putin doar ca sa fim siguri ca nu se lipeste de forma, prjitur este moale si cremoasa si cu risc sa se rupa cind o scoatem din forma daca se lipeste de tava sau de hirtie. [/i: 3d1dc872f5] Incalzim cuptorul la 160 c. Asezam hirtia cu partea neunsa in tava (si cu partea unsa in sus) si varsam compozitia. Trebuie sa mai ramina minim 1 cm pina la bordura formei caci prajitura in timpul coacerii se umfla (apoi cind se raceste va da inapoi). Introducem in cuptor si lasam la copt cca 45 minute. Stingeti focul in cuptor si mai lasati prajitura 10 minute in interior.

Se amesteca intr-o craticioara apa cu zaharul si cu nuca macinata si se lasa la foc mic cit sa se topeasca zaharul si sa se formeze putin sirop (nu trebuie sfaceti siropul prea legat). Cind este gata tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca putin (la temperatura camerei). In acest timp separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Adaugam in aceasta crema galbenusurile unul cite unul si mixam cu mixerul in acest timp ca sa se incorporeze cit mai bine. Adaugam cu o lingura albusurile batute spuma amestecind clasic de sus in jos. Ungem forma de tort cu putin unt si udam hirtia de copt sub jet de apa apoi o stoarcem foarte bine in pumn, o intindem bine de tot pe un stergar de bucatarie uscat si mai ales curat si o ungem si pe ea pe o parte (cea care va fi in contact cu compozitia prajiturii) cu putin unt. Nu puneti unt cu nemiluita, se unge putin doar ca sa fim siguri ca nu se lipeste de forma, prjitur este moale si cremoasa si cu risc sa se rupa cind o scoatem din forma daca se lipeste de tava sau de hirtie. [/i: 3d1dc872f5] Incalzim cuptorul la 160 c. Asezam hirtia cu partea neunsa in tava (si cu partea unsa in sus) si varsam compozitia. Trebuie sa mai ramina minim 1 cm pina la bordura formei caci prajitura in timpul coacerii se umfla (apoi cind se raceste va da inapoi). Introducem in cuptor si lasam la copt cca 45 minute. Stingeti focul in cuptor si mai lasati prajitura 10 minute in interior. Se serveste rece cu frisca batuta linga sau ornata cu frisca sau as zice eu cu inghetata. Prajitura cind este gata trebuie sa fie la suprafata uscata in asa fel incit sa poti pune degetul fara sa iti intre in prajitura (pune degetul, atinge suprafata cu grija nu sa il impingeti in prajitura). Deci este ca si Torta tenerina (reteta este aici pe rc) cu mijlocul moale, cremos.