- Se pun intr-un bol cu diametru mare faina proaspat cernuta, sarea, drojdia si untul astfel incat drojdia sa nu ajunga in contact cu sarea pana in momentul in care incepe amestecul ingredientelor (sarea inactiveaza drojdia). Apa urmeaza sa fie adaugata la final, treptat. - Se incepe framantarea ingredientelor adaugand apa treptat. Se framanta toate ingredientele cu mana pana se formeaza o masa de aluat (putin mai aspra ) si intreaga faina a fost incorporata in amestec. - Aluatul format se aseaza pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil si se framanta cu mainile timp de 5 minute (o framantare excesiva si / sau o infainare excesiva a suprafetei de lucru dauneaza aluatului). Se formeaza cu palmele o minge de aluat. - Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa se odihneasca timp de 1 ora. - Se unge o tava pentru paine cu ulei (dimensiunile tavii pe care am folosit-o sunt in interior 24 x 11, 5 cm). - Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma tavii (este necesar sa framantati putin aluatul pentru ca acesta sa poata fi modelat dupa forma dorita). - Se aseaza aluatul in tava pregatita. - Se acopera aluatul si se lasa sa cresca timp de 1 ora intr-un loc cald. - Se incalzeste cuptorul la 230 grade c. - Se presara putina faina la suprafata aluatului, inainte de a pune painea in cuptor iar apoi se cresteaza dupa preferinta. - Se coace painea pe nivelul intermediar al cuptorului timp de 30 de minute. - Se scoate painea coapta din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar.- Se pun intr-un bol cu diametru mare faina proaspat cernuta, sarea, drojdia si untul astfel incat drojdia sa nu ajunga in contact cu sarea pana in momentul in care incepe amestecul ingredientelor (sarea inactiveaza drojdia). Apa urmeaza sa fie adaugata la final, treptat. - Se incepe framantarea ingredientelor adaugand apa treptat. Se framanta toate ingredientele cu mana pana se formeaza o masa de aluat (putin mai aspra ) si intreaga faina a fost incorporata in amestec. - Aluatul format se aseaza pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil si se framanta cu mainile timp de 5 minute (o framantare excesiva si / sau o infainare excesiva a suprafetei de lucru dauneaza aluatului). Se formeaza cu palmele o minge de aluat. - Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa se odihneasca timp de 1 ora. - Se unge o tava pentru paine cu ulei (dimensiunile tavii pe care am folosit-o sunt in interior 24 x 11, 5 cm). - Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma tavii (este necesar sa framantati putin aluatul pentru ca acesta sa poata fi modelat dupa forma dorita). - Se aseaza aluatul in tava pregatita. - Se acopera aluatul si se lasa sa cresca timp de 1 ora intr-un loc cald. - Se incalzeste cuptorul la 230 grade c. - Se presara putina faina la suprafata aluatului, inainte de a pune painea in cuptor iar apoi se cresteaza dupa preferinta. - Se coace painea pe nivelul intermediar al cuptorului timp de 30 de minute. - Se scoate painea coapta din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Reteta pentru aceasta paine am gasit-o in cartea lui Paul Hollywood - 100 Great Breads - White Pan Bread .