Detalii Farfalle cu Sos de Ardei Iute si Usturoi
- Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Eu am pastrat semintele ardeilor deoarece ardeii pe care i-am folosit nu erau foarte iuti. - Se pune in tigaie o lingura cu ulei de masline. Cand uleiul este incins se adauga ceapa, usturoiul, ardeii iuti si se calesc in ulei timp de aproximativ 5 minute. - Se adauga in tigaie uleiul ramas, amestecand usor cu o lingura din lemn. - Se adauga pasta de rosii (in locul ei se pot folosi 4 rosii in ulei, scurse in prealabil, uscate la soare apoi tocate). Se incinge compozitia amestecand continuu. - Se adauga verdeata tocata marunt. Se asezoneaza dupa gust cu sare, amestec de piper alb, verde negru si boia. Sosul se serveste fierbinte. - Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. - Sosul se adauga fierbinte peste paste. - Se presara inainte de servire peste pastele amestecate cu sos o cantitate generoasa de parmezan proaspat, ras fin pe razatoare.- Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Eu am pastrat semintele ardeilor deoarece ardeii pe care i-am folosit nu erau foarte iuti. - Se pune in tigaie o lingura cu ulei de masline. Cand uleiul este incins se adauga ceapa, usturoiul, ardeii iuti si se calesc in ulei timp de aproximativ 5 minute. - Se adauga in tigaie uleiul ramas, amestecand usor cu o lingura din lemn. - Se adauga pasta de rosii (in locul ei se pot folosi 4 rosii in ulei, scurse in prealabil, uscate la soare apoi tocate). Se incinge compozitia amestecand continuu. - Se adauga verdeata tocata marunt. Se asezoneaza dupa gust cu sare, amestec de piper alb, verde negru si boia. Sosul se serveste fierbinte. - Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. - Sosul se adauga fierbinte peste paste. - Se presara inainte de servire peste pastele amestecate cu sos o cantitate generoasa de parmezan proaspat, ras fin pe razatoare. Reteta sosului am gasit-o in cartea Annei Sheasby Cartea sosurilor . Timp de preparare: aproximativ 10 minute. Sosul trebuie pregatit in acelasi timp cu pastele, pentru a putea fi servite imediat.