- Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa cu un burete (cu suprafata usor abraziva) sau se curata de coaja si se spala (eu am ales varianta cartofilor curatati de coaja desi prima este mai aproape de realitatea acestor cartofi ). Se taie cartofii in doua jumatati si apoi fiecare dintre acestea la randul lor in alte doua jumatati. - Se pregateste intr-un vas mic un amestec realizat din ulei de masline extravirgin cu piper roz si rozmarin si ulei cu aroma de chilli, dupa preferinte (noi evitam in general ceea ce este foarte iute, de aceea am pregatit amestecul astfel: 4 linguri ulei de masline cu rozmarin si 1 lingura ulei de floarea soarelui cu aroma de chilli). Daca nu va place gustul uleiului cu aroma de chilli, folositi doar ulei cu rozmarin sau din contra, daca va place gustul uleiului cu aroma de chilli il puteti folosi doar pe acesta. - Cartofii pregatiti se pensuleaza cu amestecul de ulei pregatit apoi se aseaza pe tava (ideala este tava speciala pentru prepararea cartofilor la cuptor - tava antiaderenta cu baza in zig - zag, perforata care permite pregatirea termica optima a cartofilor). - Se realizeaza (dupa preferinte) un amestec realizat din seminte de chimen macinate, rozmarin maruntit, sare fin macinata, amestec de piper alb, verde si negru (avand in vedere ca folositi pentru amestecul de ulei si ulei cu aroma de chilli, puteti renunta la piper). Se presara la suprafata cartofilor acest amestec de ingrediente. - Cartofii se pun la cuptor la 180 grade c pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.- Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa cu un burete (cu suprafata usor abraziva) sau se curata de coaja si se spala (eu am ales varianta cartofilor curatati de coaja desi prima este mai aproape de realitatea acestor cartofi ). Se taie cartofii in doua jumatati si apoi fiecare dintre acestea la randul lor in alte doua jumatati. - Se pregateste intr-un vas mic un amestec realizat din ulei de masline extravirgin cu piper roz si rozmarin si ulei cu aroma de chilli, dupa preferinte (noi evitam in general ceea ce este foarte iute, de aceea am pregatit amestecul astfel: 4 linguri ulei de masline cu rozmarin si 1 lingura ulei de floarea soarelui cu aroma de chilli). Daca nu va place gustul uleiului cu aroma de chilli, folositi doar ulei cu rozmarin sau din contra, daca va place gustul uleiului cu aroma de chilli il puteti folosi doar pe acesta. - Cartofii pregatiti se pensuleaza cu amestecul de ulei pregatit apoi se aseaza pe tava (ideala este tava speciala pentru prepararea cartofilor la cuptor - tava antiaderenta cu baza in zig - zag, perforata care permite pregatirea termica optima a cartofilor). - Se realizeaza (dupa preferinte) un amestec realizat din seminte de chimen macinate, rozmarin maruntit, sare fin macinata, amestec de piper alb, verde si negru (avand in vedere ca folositi pentru amestecul de ulei si ulei cu aroma de chilli, puteti renunta la piper). Se presara la suprafata cartofilor acest amestec de ingrediente. - Cartofii se pun la cuptor la 180 grade c pana dobandesc o culoare frumoasa aurie. Ingredientele mentionate sunt pentru doua portii de cartofi.