este preferata sotului meu e grozavaBLAT.

Se bat bine 6 albusuri apoi se pune zaharul si se mai bate dupa acre nu se mai bate cu mixerul si cu o patula se amesteca bine cu nuca macinata,faina si praful de copt dupa care se pune la cuptor pentru 30 minute aproximativ de pinde de focCREMA:ARE 3 FAZE FOARTE IMPOTANTE dac nu le respectati crema se taieFAZA 1:250 G nuca se prajeste in tigaie intrega nezdrobita apoi se lasa la racit dupa care se taie bucatele sau se zdrobeste (nu se macina,trebuie sa fie bucati de nuca)FAZA2:6 galbenusuri de freaca bine cu 5 linguri de zahar pana se face spuma apoi se lasa deoparteFAZA3:se ard 5 linguri de zahar pana se caramelizeaza apoi se pune 1 pachet de unt,iar cand untul e topit se pune atentie nuca taiata si prajita si se amesteca bine apoi se pun galbenusurile frecate cu zaharul si se amesteca bine toate timp de 3-4 minute pe foc nu mai mult pana devine o smanatan groasa,daca o lasati mai mult se va alege untul (se taie crema si .............)dupa ce blatul sa copt si sa racit se pune crema de nuca pe el si se intinde uniform cu un cutit cu lama lataSe lasa la racit...din pacate nu pot sa pun prajiturica taiata fiinda si acesta e pentru o pritena care ma rugat sa-i fac prajiturele...