Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.

Separat, se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii rasi prin razatoarea mare.

Se tin pe foc pana cand dovleceii se inmoaie;se iau de pe foc, se adauga orezul, ouale batute(2)si cascavalul ras.

Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga mararul taiat marunt si se amesteca.

Di faina,o lingura de ulei, putina sare si aproximativ 200ml apa se face un aluat mai tare.

Din acest aluat se intind 2 foi rotunde, una dintre ele cu diametrul mai mare decat al tavii de copt.

Se unge tava de copt cu ulei si se tapeteaza cu foaia mai mare in asa fel incat sa fie acoperite si marginile tavii cu aluat.

Se toarna compozitia de mai sus iar deasupra se pune si cealalta foaie.

Se bate un ou in care am incorporat o lingura de faina si se adauga peste ultima foaie.

Se da la cuptor, incalzit in prealabil si se coace la foc potrivit.

Se serveste rece.

Pofta buna!