Gustos si hranitorSe curata legumele, se toaca si se pun la fiert in apa cu sare / delikat .

Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor. Adaugam carnea de pasare (oparita in prealabil, pentru a evita scurgerea sangelui si formarea spumei in ciorba), completam cu apa ( daca e nevoie) si lasam sa fiarba pana cand intra furculita usor in aceasta, apoi se pune borsul ( incalzit pana aproape de fierbere, nu rece! )In ciorba clocotinda adaugam taiteii si mai lasam cateva clocote, apoi oprim focul si presaram leustean tocat .

TAITEI DE CASA: Se amesteca oul cu faina si un praf de sare, pana devine o coca tare, dar care poate fi intinsa cu facaletul . Pentru a evita lipirea de facalet, foaia se presara din cand in cand cu faina. Cand e suficient de subtire se formeaza rulouri, avand grija ca foaia sa fie presarata din abundenta cu faina . Sulurile se taie fasii-fasii, desfacand taiteii si rasfirandu-i, ca sa nu se lipeasca intre ei.

Se pot usca si pastra in pungi, mai multe zile.

Ciorbita se serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi ( daca te tine! ).

Pofta buna!