Este o mancare ideal de facut in orice anotimp, atat in zilele de post cat si pe post de garnitura. Puteti sa faceti ce combinatie vreti, de data aceasta am facut cartofi cu ardei galben, mazare, ciuperci, praz, morcov,ceapa.

Pentru a avea un aspect mai placut cartofii si morcovul i-am taiat cu cutitul modulat, un gest simplu dar care da un plus de aspect oricarui platou facut in acest fel. Intr-un vas termorezistent asezam legumele si usturoiul taiat rondele. Separat intr-un bol pregatim 100 ml de apa, cu 2 linguri de ulei de masline,sare, o lingurita de vegeta ( naturala ampus eu ), sare piper. Amestecam bine compozitia si o turnam peste legume, presaram ierburi aromate peste si dam pentru 35-45 minute la cuptorul incins in prealabil la 220 de grade . La cuptor le lasam primele 15 minute acoperite cu o folie de aluminiu si apoi descoperite sa faca o crusta aurie . Se servesc atat ca si garnitura cat si ca fel principal pentru un meniu mai dietetic alaturi de o salata de vara asortata. Va doresc pofta buna!