O reteta simpla, usoara pentru stomac, fara prajeli.

Cartofii spalati se fierb in coaja, 30 min. Ii scoatem, ii lasam la racit si, cu o lingura, ii scobim pe lungime, de miez. Cine doreste, poate curata cartofii de coaja, inainte de a-i da la cuptor. Sau se pot cali legumele si carnea in ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetica a retetei. Ii umplem, pe rand, cu cate un pic din fiecare ingredient (branza, 2, 3 cubulete unt, sunca, ceapa taiata rondele, usturoi feliat, carne) condimentam, punem o lingura de smantana deasupra si ii dam la cuptor 30 minute, intr-o tava unsa cu unt.

Cu 5 minute inainte de a-i scoate, radem cascaval si asezam o felie de rosie peste fiecare cartof. Ii putem orna si cu rondele de ceapa rosie. Pentru a-i servi, ii punem cu grija pe un platou, presarat cu patrunjel sau pe foi de salata verde. Pofta mare. GDCMiezul de la cartofi, amestecat cu verdeata (ceapa, marar, patrunjel), cu un ou, trecut prin faina si calit in ulei, va ajunge si el pe masa, sub forma de parjolute. Caci, pe timp de criza, nimic nu se arunca!