Caliti ceapa, telina si morcovul in unt la foc mic 10 minute. Adaugati usturoiul, cimbrul, busuiocul caliti inca un minut, apoi puneti apa si rosiile. Aduceti la fierbere lenta acoperiti si lasati pana cand morcovul este fiert. Adaugati sucul de portocale, bicarbonatul de sodiu, zaharul si mai lasati 5 minute. Luati de pe foc, puneti smantana si mixati cu blenderul fin. Gustati si asezonati dupa plac.

Caliti ceapa, telina si morcovul in unt la foc mic 10 minute. Adaugati usturoiul, cimbrul, busuiocul caliti inca un minut, apoi puneti apa si rosiile. Aduceti la fierbere lenta acoperiti si lasati pana cand morcovul este fiert. Adaugati sucul de portocale, bicarbonatul de sodiu, zaharul si mai lasati 5 minute. Luati de pe foc, puneti smantana si mixati cu blenderul fin. Gustati si asezonati dupa plac. Optional serviti cu extra smantana si crutoane sau paine prajita.