Detalii Puree de Cartofi cu Mascarpone
Curatiti cartofii si taiatii in jumatate sau in 3 cei mari astfel incat toti sa fie de aproximativ aceeasi marime. Puneti acestia intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt fierti strecurati si aruncati apa. Pisati sau mixati acestia cu blenderul cat de fin doriti. Puneti untul si cu o spatula incorporati pana cand s-a topit. Adaugati apoi sarea, piperul, cayenne, oregano, mascarpone, laptele si smantana. Amestecati din nou foarte bine apoi transferati intr-un vas termorezistent. Cu spatula faceti cateva canale. Puneti in cuptor la 190 c (gaz 5) pentru 15 minute sau pana cand formeaza o crusta subtire aurie pe margini si putin deasupra. Optional puneti apoi sub grill 1-2 minute, eu am mai facut niste forme cu o furculita.
Curatiti cartofii si taiatii in jumatate sau in 3 cei mari astfel incat toti sa fie de aproximativ aceeasi marime. Puneti acestia intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt fierti strecurati si aruncati apa. Pisati sau mixati acestia cu blenderul cat de fin doriti. Puneti untul si cu o spatula incorporati pana cand s-a topit. Adaugati apoi sarea, piperul, cayenne, oregano, mascarpone, laptele si smantana. Amestecati din nou foarte bine apoi transferati intr-un vas termorezistent. Cu spatula faceti cateva canale. Puneti in cuptor la 190 c (gaz 5) pentru 15 minute sau pana cand formeaza o crusta subtire aurie pe margini si putin deasupra. Optional puneti apoi sub grill 1-2 minute, eu am mai facut niste forme cu o furculita. Acest puree se poate face cu ore inainte, tinut in frigider si copt in cuptor inainte de servire. Este o garnitura de cartofi excelenta si gustoasa. * Deobicei servesc acest puree cu friptura sau alta garnitura coapta in cuptor astfel il puteti lasa si la alte temperaturi. ** Este important sa pisati/mixati cartofii in total dupa plac inainte sa adaugati untul si restul de ingrediente.