Taiati varza in doua si indepartati cotorul. Opariti frunzele timp de 3 - 5 min, in apa sarata clocotinda sau pana ce acestea se inmoaie putin si devin maleabile. Scoateti-le si raciti-le brusc, scufundandu-le in apa rece. Puneti-le la scurs intr-o strecuratoare. Separat, amestecati carnea cu ceapa si usturoiul, tocate marunt, painea inmuiata in apa si stoarsa, mustarul si oul. Omogenizati bine si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Ungeti cu ulei o forma termorezistenta, inclusiv peretii laterali si puneti un strat de rosii pasate si varza, suprapunand usor frunzele. Continuati apoi cu amestecul de carne, strat de rosii, varza, pana terminati ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de varza. Repartizati deasupra, uniform, feliile de bacon. Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins pentru circa 1 ora, la foc mic. Indepartati folia, turnati smantana si dati din nou la cuptor, neacoperit, la foc mare, pentru aproximativ 20 min sau pana ce baconul este rumenit. Serviti portionata, cat este calda. Dupa dorinta, la servire se poate adauga cate 1 lingura de smantana groasa.

Taiati varza in doua si indepartati cotorul. Opariti frunzele timp de 3 - 5 min, in apa sarata clocotinda sau pana ce acestea se inmoaie putin si devin maleabile. Scoateti-le si raciti-le brusc, scufundandu-le in apa rece. Puneti-le la scurs intr-o strecuratoare. Separat, amestecati carnea cu ceapa si usturoiul, tocate marunt, painea inmuiata in apa si stoarsa, mustarul si oul. Omogenizati bine si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Ungeti cu ulei o forma termorezistenta, inclusiv peretii laterali si puneti un strat de rosii pasate si varza, suprapunand usor frunzele. Continuati apoi cu amestecul de carne, strat de rosii, varza, pana terminati ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de varza. Repartizati deasupra, uniform, feliile de bacon. Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins pentru circa 1 ora, la foc mic. Indepartati folia, turnati smantana si dati din nou la cuptor, neacoperit, la foc mare, pentru aproximativ 20 min sau pana ce baconul este rumenit. Serviti portionata, cat este calda. Dupa dorinta, la servire se poate adauga cate 1 lingura de smantana groasa.