Curatati de cotor, seminte si vinisoare ardeii spalati. Sarati-i in interior (15-20 g sare la 1 kg ardei) si lasati-i 2 ore, claditi unii in altii, cu gura in sus, intr-un vas, pana se inmoaie putin si devin maleabili. Scuturati ardeii de zeama lasata si surplusul de sare si lasatati-i la scurs cu gura in jos. Taiati varza alba si rosie fideluta sau marunt. Amestecati-o cu morcov, radacina de patrunjel si / sau telina, rase, dupa preferinta si optional. Sarati (circa 30-40 g sare la 1 kg zarzavat), framantati si dati deoparte pana incepe sa se inmoaie usor si sa-si lase apa. Stoarceti prin presare intre palme. Umpleti ardeii cu varza, cat mai indesat, pentru a elimina aerul. Claditi-i cu gura in sus in borcanele sterilizate, avand grija sa nu-i striviti, peste un strat de frunze de patrunjel si telina, presarate cu boabe de mustar. Puneti cateva bucatele de hrean printre ardeii claditi in borcane. Separat, puneti la fiert otetul cu apa, impreuna cu boabele de piper si sare. Dupa gust. Dupa cateva clocote lasati la racit. Turnati-o peste ardeii din borcan, cat sa-i acopere cu lichid, de cel putin doua degete. Eliminati pe cat posibil toate bulele de aer existente. Legati si dati la camara. Asezati fiecare borcan intr-un vas, deoarece la inceputul procesului de murare, continutul va fermenta si va curge. Cand se opreste acest fenomen, stergeti borcanele si etichetati. Dati la camara in loc racoros. Se poate consuma dupa circa 3 luni.

Curatati de cotor, seminte si vinisoare ardeii spalati. Sarati-i in interior (15-20 g sare la 1 kg ardei) si lasati-i 2 ore, claditi unii in altii, cu gura in sus, intr-un vas, pana se inmoaie putin si devin maleabili. Scuturati ardeii de zeama lasata si surplusul de sare si lasatati-i la scurs cu gura in jos. Taiati varza alba si rosie fideluta sau marunt. Amestecati-o cu morcov, radacina de patrunjel si / sau telina, rase, dupa preferinta si optional. Sarati (circa 30-40 g sare la 1 kg zarzavat), framantati si dati deoparte pana incepe sa se inmoaie usor si sa-si lase apa. Stoarceti prin presare intre palme. Umpleti ardeii cu varza, cat mai indesat, pentru a elimina aerul. Claditi-i cu gura in sus in borcanele sterilizate, avand grija sa nu-i striviti, peste un strat de frunze de patrunjel si telina, presarate cu boabe de mustar. Puneti cateva bucatele de hrean printre ardeii claditi in borcane. Separat, puneti la fiert otetul cu apa, impreuna cu boabele de piper si sare. Dupa gust. Dupa cateva clocote lasati la racit. Turnati-o peste ardeii din borcan, cat sa-i acopere cu lichid, de cel putin doua degete. Eliminati pe cat posibil toate bulele de aer existente. Legati si dati la camara. Asezati fiecare borcan intr-un vas, deoarece la inceputul procesului de murare, continutul va fermenta si va curge. Cand se opreste acest fenomen, stergeti borcanele si etichetati. Dati la camara in loc racoros. Se poate consuma dupa circa 3 luni.