Se amesteca ingredientele din prima compozitie pana se obtine un amestec neomogen. Se pun 3/4 din aceasta compozitie intr-o tava cu fundul detasabil ce a fost unsa in prealabil cu unt si faina (eu am folosit si hartie de copt). Se pun merele taiate felii, se pudreaza cu scortisoara (eu am facut asta in 2 etape: mere, scortisoara, mere, scortisoara). Si apoi se adauga ultimul sfert din compozitia solida. Se da la cuptor la 160 de grade timp de 25 de minute. Intre timp se amesteca si ingredientele lichide. Se bat ouale cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga smantana si iaurtul. Dupa cele 25 de minute se scot merele din cuptor, se toarna compozitia lichida peste ele si se dau iar la cuptor pentru 50 minute la 160 de grade. Se poate servi calduta. Eu o prefer rece.

Se amesteca ingredientele din prima compozitie pana se obtine un amestec neomogen. Se pun 3/4 din aceasta compozitie intr-o tava cu fundul detasabil ce a fost unsa in prealabil cu unt si faina (eu am folosit si hartie de copt). Se pun merele taiate felii, se pudreaza cu scortisoara (eu am facut asta in 2 etape: mere, scortisoara, mere, scortisoara). Si apoi se adauga ultimul sfert din compozitia solida. Se da la cuptor la 160 de grade timp de 25 de minute. Intre timp se amesteca si ingredientele lichide. Se bat ouale cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga smantana si iaurtul. Dupa cele 25 de minute se scot merele din cuptor, se toarna compozitia lichida peste ele si se dau iar la cuptor pentru 50 minute la 160 de grade. Se poate servi calduta. Eu o prefer rece. Din momentul in care am pus compozitia lichida, eu am pus o tava suplimentara sub tava prajiturii, ca sa ma asigur ca nu se arde pe fund. De asemenea, din cele 50 de minute tinute in cuptor in partea a doua, 40 de minute am tinut-o acoperita cu staniol, sa nu se arda. Cred totusi ca e cuptorul meu ciudat, ca in reteta originala nu era nimic mentionat in legatura cu aceste masuri suplimentare. Sursa retetei: Blogul La mia cucina_Bucataria mea