Pastravul este un peste deosebit, renumit pentru carnea sa gustoasa. Pastravul cu legume este o reteta delicioasa cu care va veti impresiona musafiriiPestele curatat si spalat se cresteaza, se pudreaza cu baza pt mancaruri si cu piperul cu usturoi, iar in crestaturile facute, punem cate o jumatate de felie de lamaie.

Legumele le spalam, le feliem si le punem in boluri separate. Intr-o tava pt friptura, punem putin ulei, dupa care incepem asamblarea in urmatoarea ordine: ceapa, morcov,ciuperci, restul de lamae si ardeiul iute, deasupra lor asezam pastravii, apoi rosiile si ardeiul gras.

Separat intr-un bol amestecam patrunjelul tocat cu putin ulei de masline si 2-3 linguri de apa, turnam amestecul peste pestele si legumele din tava. Punem o folie deasupra, o perforam in cateva locuri si o introducem in cuptorul cald, pt. 20 .

Scoatem tava, indepartam folia si o mai lasam inca 10 in cuptor pt formarea crustei.pastravul l-am servit alaturi de legume si cartofii fierti la steamer. pofta buna!