Punem brocoli la fiert in apa cu sare sau la aburi. Cind sunt gata ii scoatem si ii lasam la racit (scurgem de apa). Intre timp pregatim cous cousul dupa reteta de pe cutie daca este din cel prefiert (sau daca ati ales sa folositi paste fainaopse le fierbeti dupa instructiunile de pe punga). In cazul celui folosit de mine: am pus cous cous-ul intr-o cratita fara grasimi si l-am amestecat putin pe foc pina s-a colorat putin, am adaugat cantitatea de apa in care au fiert brocoli (fierbinte) peste cous cous impreuna cu untul si am amestecat cu furculita. Cind s-a incorporat bine am pus capac si am lasat acoperit in timp ce pregateam restul ingredientelor. Intr-o tigaie fara ulei punem semintele de pin si lasam 1 minut, amestecam mereu, trebuie doar ca semintele sa se aureasca usor, nu sa se arda sau prahjeasca. Aceasta operatiune le intensifica gustul si aroma. Scoatem semintele si le p unem intr-o farfurie. In aceeasi tigaie adaugam putin ulei, un catel de usturoi intreg si putin ardei iute daca vreti. Adaugati brocoli fierti, semintele de pin din farfurie si stafidele inmuiate in apa si scurse bine in pumn. Amestecati bine pe foc citeva minute (1-2) si adaugati sare. Uniti brocoli pregatiti in acest fel cu cous cous-ul intr-un castron si amestecati foarte bine. Serviti caldut.

Punem brocoli la fiert in apa cu sare sau la aburi. Cind sunt gata ii scoatem si ii lasam la racit (scurgem de apa). Intre timp pregatim cous cousul dupa reteta de pe cutie daca este din cel prefiert (sau daca ati ales sa folositi paste fainaopse le fierbeti dupa instructiunile de pe punga). In cazul celui folosit de mine: am pus cous cous-ul intr-o cratita fara grasimi si l-am amestecat putin pe foc pina s-a colorat putin, am adaugat cantitatea de apa in care au fiert brocoli (fierbinte) peste cous cous impreuna cu untul si am amestecat cu furculita. Cind s-a incorporat bine am pus capac si am lasat acoperit in timp ce pregateam restul ingredientelor. Intr-o tigaie fara ulei punem semintele de pin si lasam 1 minut, amestecam mereu, trebuie doar ca semintele sa se aureasca usor, nu sa se arda sau prahjeasca. Aceasta operatiune le intensifica gustul si aroma. Scoatem semintele si le p unem intr-o farfurie. In aceeasi tigaie adaugam putin ulei, un catel de usturoi intreg si putin ardei iute daca vreti. Adaugati brocoli fierti, semintele de pin din farfurie si stafidele inmuiate in apa si scurse bine in pumn. Amestecati bine pe foc citeva minute (1-2) si adaugati sare. Uniti brocoli pregatiti in acest fel cu cous cous-ul intr-un castron si amestecati foarte bine. Serviti caldut. Reteta siciliana, merge foarte bine si cu paste de orice fel in locul cous cous-. ului