Detalii Galusca de Aur - Arany Galuska
Laptele se incalzeste cat sa fie bine caldut, se adauga la el zaharul, sarea si drojdia si lasam sa dospeasca un pic . Punem in faina coaja de lamaie rasa si apoi adaugam laptele cu ingredientele de mai sus . Trebuie sa obtinem un aluat ca de cozonac la consistenta . Il framantam bine, pana se desprinde aluatul frumos de marginea vasului si de pe maini,dam cu el de cateva ori de masa cu toata puterea si il lasam apoi la dospit. Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa si intindem o foaie de 5 cm grosime . Foaia o taiem in fasii late de 4 cm,si aceste fasii se taie in patrate de 4/4 cm. O tava mai adanca se unge cu rama bine . Cele 250 gr rama se topeste si se lasa un pic la racit . Patratele de aluat se scalda in rama topit si se aseaza una langa alta in tava. Dupa ce am asezat primul rand de aluat se pune deasupraun strat din umplutura urmatoare: 500 gr nuca macinata se amesteca cu zahar dupa gust (punem atata zahar cat de dulce vrem sa fie) si se amesteca cu zeama de lamaie storsa. Se aseaza deasupra umpluturii inca un rand de patratele de aluat scaldate in rama, iar se presara cu umplutura si tot asa . Ultimul rand va fi cu nuca . Se da la cuptorul preincalzit la copt, la foc mic timp de 40- 50 min. (pana devine deasupra aurie). Dupa ce am scos galusca din cuptor,cu o paleta mai lata scoatem din tava. Ele se vor desface una de alta,dar vor ramane si impreuna. Se serveste pe bucatele.
Laptele se incalzeste cat sa fie bine caldut, se adauga la el zaharul, sarea si drojdia si lasam sa dospeasca un pic . Punem in faina coaja de lamaie rasa si apoi adaugam laptele cu ingredientele de mai sus . Trebuie sa obtinem un aluat ca de cozonac la consistenta . Il framantam bine, pana se desprinde aluatul frumos de marginea vasului si de pe maini,dam cu el de cateva ori de masa cu toata puterea si il lasam apoi la dospit. Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa si intindem o foaie de 5 cm grosime . Foaia o taiem in fasii late de 4 cm,si aceste fasii se taie in patrate de 4/4 cm. O tava mai adanca se unge cu rama bine . Cele 250 gr rama se topeste si se lasa un pic la racit . Patratele de aluat se scalda in rama topit si se aseaza una langa alta in tava. Dupa ce am asezat primul rand de aluat se pune deasupraun strat din umplutura urmatoare: 500 gr nuca macinata se amesteca cu zahar dupa gust (punem atata zahar cat de dulce vrem sa fie) si se amesteca cu zeama de lamaie storsa. Se aseaza deasupra umpluturii inca un rand de patratele de aluat scaldate in rama, iar se presara cu umplutura si tot asa . Ultimul rand va fi cu nuca . Se da la cuptorul preincalzit la copt, la foc mic timp de 40- 50 min. (pana devine deasupra aurie). Dupa ce am scos galusca din cuptor,cu o paleta mai lata scoatem din tava. Ele se vor desface una de alta,dar vor ramane si impreuna. Se serveste pe bucatele.