Topiti untul si lasati sa se racoreasca. Adaugati zaharul, zaharul vanilat, zeama si coaja de portocala, laptele batut, ouale si stafidele. Omogenizati cu un tel, dar nu bateti. Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt. Turnati ingredientele lichide peste faina si amestecati usor cu o lingura, doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi. Puneti circa 2 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de din inaltima lor. Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare. Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca. Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.

Topiti untul si lasati sa se racoreasca. Adaugati zaharul, zaharul vanilat, zeama si coaja de portocala, laptele batut, ouale si stafidele. Omogenizati cu un tel, dar nu bateti. Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt. Turnati ingredientele lichide peste faina si amestecati usor cu o lingura, doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi. Puneti circa 2 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de din inaltima lor. Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare. Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca. Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra. Va recomand acesti muffins cu portocale, cu o textura umeda si foarte aromati. Daca respectati intocmai modul de preparare descris, veti obtine o pufosenie de muffins, cum rar ati mai vazut. Se pot pastra pana la 1 saptamana, fara sa se intareasca sau sa-si piarda calitatile.