- Pachetul de paste pe care l-am cumparat ( Capunti alla puttanesca ) a avut un amestec special de condimente pe care insa nu l-am folosit (l-am pastrat pentru o data viitoare si am urmat intocmai reteta din cartea Nigellei Lawson). - Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. - Fileurile de ansoa se feliaza fin. - Usturoiul se curata, se spala si se feliaza fin (se poate folosi usturoi zdrobit, dupa preferinta). - Rosiile se taie bucatele. - Maslinele se taie marunt (eu le-am feliat doar). - Uleiul se pune intr-un wok cu diametru mare. Cand uleiul este incins se pun bucatelele de ansoa si se prajesc timp de aproximativ 3 minute, pana cand aproape se topesc. - Se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute. Se lasa amestecul pe foc aproximativ un minut, amestecand continuu. - Se adauga rosiile, maslinele si caperele. Se lasa amestecul pe foc timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa putin. - Se condimenteaza amestecul dupa preferinta. - Pastele fierte se scurg si se adauga peste sosul din wok. Daca este necesar puteti adauga suplimentar putina apa in care au fiert pastele (astfel se vor incorpora mai bine). - Se presara la suprafata patrunjel tocat (optional) inainte de servire.- Pachetul de paste pe care l-am cumparat ( Capunti alla puttanesca ) a avut un amestec special de condimente pe care insa nu l-am folosit (l-am pastrat pentru o data viitoare si am urmat intocmai reteta din cartea Nigellei Lawson). - Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. - Fileurile de ansoa se feliaza fin. - Usturoiul se curata, se spala si se feliaza fin (se poate folosi usturoi zdrobit, dupa preferinta). - Rosiile se taie bucatele. - Maslinele se taie marunt (eu le-am feliat doar). - Uleiul se pune intr-un wok cu diametru mare. Cand uleiul este incins se pun bucatelele de ansoa si se prajesc timp de aproximativ 3 minute, pana cand aproape se topesc. - Se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute. Se lasa amestecul pe foc aproximativ un minut, amestecand continuu. - Se adauga rosiile, maslinele si caperele. Se lasa amestecul pe foc timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa putin. - Se condimenteaza amestecul dupa preferinta. - Pastele fierte se scurg si se adauga peste sosul din wok. Daca este necesar puteti adauga suplimentar putina apa in care au fiert pastele (astfel se vor incorpora mai bine). - Se presara la suprafata patrunjel tocat (optional) inainte de servire. Ingredientele mentionate sunt pentru 4-6 portii. Reteta apartine Nigellei Lawson si este publicata in cartea acesteia Gateste cu pasiune .